Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Leșinurile din centrele de vaccinare există. Populația nu a fost educată să vină, la imunizare, după ce a mâncat ceva înainte!

ro

16 Apr, 2021 00:00 4336 Marime text

  • Andreea Bugescu este studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța

  • Şi-a început activitatea anul trecut, când a fost repartizată la Spitalul Militar Modular de Intervenție şi Tratament (SMMIT) Constanța

  • Odată cu debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Andreea a ales să se implice în lupta de prevenire a infecției cu virusul SARS-COV2, în centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța

  • La ZIUA LIVE, Andreea Bugescu a vorbit despre cum decurge activitatea în centrul de vaccinare, despre temerile și întrebările celor care trec pragul centrului în care își desfășoară activitatea

Andreea Bugescu este studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.
Încă de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în spitalele din România, a căutat să se implice, voluntar, pentru a se alătura personalului medical în lupta împotriva pandemiei provocată de virusul SARS-COV2.

Şi-a început activitatea anul trecut, când a fost repartizată la Spitalul Militar Modular de Intervenție şi Tratament (SMMIT) Constanța.
Odată cu debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Andreea a ales să se implice în lupta de prevenire a infecției cu virusul SARS-COV2, în centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța.
La ZIUA LIVE, Andreea Bugescu a vorbit despre cum decurge activitatea în centrul de vaccinare, despre temerile și întrebările celor care trec pragul centrului în care își desfășoară activitatea.


„Am stat 1 lună și jumătate la SMMIT. Noi am ajutat logistic, au încercat să ne protejeze să nu intrăm la pacienți infectați dar am fost nevoiți să ne echipăm și să intrăm la pacienții cu COVID-19. Acum au început să vină foarte mulți tineri cu probleme respiratorii. Nu se mai face față.”, a povestit Andreea Bugescu.
Andreea este cea care, mereu cu zâmbetul pe buze, verifică programările, asigură primul triaj, discută cu cei programați referitor la procedura de vaccinare și îi îndrumă către cabinetele de vaccinare.
„Eu sunt prima figură pe care o vede omul când intră la vaccinare. Eu fac un mic triaj, pun întrebări. Au existat persoane care au avut lipotimii. Noi îi spunem sindromul halatului alb. Am văzut peste 7.000 de oameni și nu am văzut nicio reacția gravă. Leșinurile au existat din cauză că populația nu a fost educată să vină mâncată la vaccin. Oamenii nu vin la analize! Trebuie să mănânce înainte să se vaccineze! Au fost cazuri de oameni, care deși se știau cu frică de ace, nu ne-au spus și au leșinat”, ne-a mărturisit Andreea, despre cum se desfășoară “viața” celor care au ales să facă voluntariat în centele de vaccinare.

Am fost curioși să aflăm, care sunt cele mai frecvente întrebări ale celor care se prezintă la vaccin. Și am aflat. Neaoș, românește, cea mai adresată întrebare după vaccin este: „La cât timp după vaccin pot să consum alcool?”
Andreea ne-a răspuns: „La 48 de ore de la vaccin.”
De ce alte reguli trebuie să ținem cont între prima doză și rapel: „De preferat ar fi în luna în care ne facem vaccinul să ne ferim de contactul uman, cât mai mult posibil”, a explicat Andreea.
Constănțenii se află printre primii din țară când vine vorba despre receptivitate la vaccinare. Cu toate acestea, există și persoane care nu cred în beneficiul vaccinului. Am discutat și despre această categorie.


„Din păcate este această modă a formatorilor de opinie care nu sunt medici. Probabil această încredere va crește în câteva luni când se vor face studii suplimentare despre vaccin”, a fost răspunsul voluntarului Andreea Bugescu.
Cu toate acestea, a mai adaugat tânăra, „oamenii sunt mai disciplinați aici (n.r. Constanța). Am vorbit cu colegi din țară. Noi nu am avut incidente”.

Citește și:

ZIUA LIVE Andreea Bugescu, studentă la Facultatea de Medicină - La cât timp după vaccin se poate consuma alcool?

ZIUA LIVE. Voluntarii din linia I. Cum se desfășoară o zi într-un centru de vaccinare anti COVID-19
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii