Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. La Cumpăna se va construi doar după regulile administrației locale. Noul PUG depus spre avizare la Consiliul Județean Constanța

ro

05 Aug, 2021 00:00 2806 Marime text
  • Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a fost invitată la ZIUA LIVE
  • A vorbit despre proiectele aflate în derulare, despre situația transportului care face legătură între Cumpăna și zona metropolitan Constanța dar și despre modificarea Planului urbanistic general al localității

Administrația Publică Locală nu dorește o aglomerare a locuințelor pe teritoriul comunei Cumpăna.

În prezent, Planul Urbanistic General se află înaintat spre avizare la Consiliul Județean Constanța.

“Nu vrem să transformăm comuna într-un haos al construcțiilor. Vorbim de acea supra-aglomerare, despre nemulțumiri. Noul plan urbanistic general va fi disponibil până la sfârșitul anului. Vor fi vizate și culorile care se folosesc la fațade. Îi așteptăm pe cei care vor să construiască, pe marii dezvoltatori. Să creeze locuri de muncă și să aducă fonduri la bugetul local, a precizat primarul de la Cumpăna, Mariana Gâju.
 

În anul 2018, prin avizul Consiliului Județean Constanta nr. 40/23.10.2018, Planul Urbanistic General al comunei Cumpăna și Regulamentul aferent au fost aprobate.
 
În acest sens, a fost înaintată Consiliului Județean Constanța o documentație de urbanism, însoțită de solicitarea concretă de actualizare a Planului Urbanistic General prin care se solicită diminuarea regimului de inăltime al locuințelor de la P + 2E la P + 1E. Modificarea a fost cerută ca urmare a faptului că, pe teritoriul UAT Cumpăna, 80% dintre construcțile existente sunt încadrate la regim de înălțime parter sau parter și mansardă.
 
Existența pe teritoriul comunei Cumpăna a două ansambluri de locuințe colective, ce depășesc acest regim de înălțime, creează disconfort proprietarilor de imobile din imediata apropiere a acestora.
 
Lipsa luminii naturale, prezența zgomotului de fond, precum și posibilitatea vederii directe de la etajele superioare în curțile învecinate conduc la lipsa intimității și crearea unui climat tensionat de conviețuire între vecini.
 


Mariana Gâju, primar Cumpăna


Primarul a vorbit  și despre cea de-a patra dezbatere publică privind următoarele investiții: Nod rutier Cumpăna - autostrada A4 și extindere și modernizare parte carosabilă a DN 39E atât în interiorul, cât și în exteriorul localităţii Cumpăna. Anul viitor vor demara cele două investiții.
 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
ZIUA LIVE. Care este situația lucrărilor la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

ZIUA LIVE Mariana Gâju, detalii despre casele care se construiesc în Cumpăna

Interviul video integral poate fi urmărit aici:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii