Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Live. Gheorghe Donțu despre administrația Chițac - „Cu indulgență, le dau nota 5. Am crezut că știu de ce vin aici. Undeva s-a rupt”

ro

09 Jun, 2021 00:00 2547 Marime text
  • Donțu a fost exclus din PSD după ce a votat în ședința de Consiliul Județean din luna mai, un proiect inițiat de președintele CJC, liberalul Mihai Lupu
  • Donțu a explicat la ZIUA LIVE că va contesta decizia mai întâi în forurile interne ale PSD, Comisia de Etică și Litigii și ulterior se va adresa instanței de judecată
  • În 2003, Gheorghe Donțu a fost viceprimar al municipiului Constanța. Din această calitate a comentat „reușitele” administrației Chițac din primele șapte luni de mandat
  • Administrația ar trebui să fie un integrator social, nu are ce tușa politică. Primarul trebuie să-și asume rolul, astfel încât fiecare cetățean să-și găsească locul
  • Dacă faci sens unic și parchezi mașini pe dreapta și pe stânga nu rezolvi nimic. Nu sunt făcute cu bună credință

Donțu a fost exclus din PSD după ce a votat în ședința de Consiliul Județean din luna mai, un proiect inițiat de președintele CJC, liberalul Mihai Lupu.
Donțu a explicat la ZIUA LIVE că va contesta decizia mai întâi în forurile interne ale PSD, Comisia de Etică și Litigii și ulterior se va adresa instanței de judecată.
Gheorghe Donțu: „Nu o să vorbesc foarte mult despre partid. Excluderea este pentru că am votat pentru un proiect de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean. Vreau să cred despre mine că sunt un om care știe regulile de partid. Funcționez după aceste reguli. Atâta timp cât nu convenim să votăm într-un anumit fel, n-are rost să ne punem de-a curmezișul. Dincolo de nemulțumirile primarilor PSD, am votat pentru că votul meu nu schimba cu nimic datele problemei. De aici a început tăvălugul. Am vorbit cu președintele, i-am spus că nu pot participa la ședința și i-am spus prietenește, Felix (n.r. Stroe, președinte PSD Constanța) ai ocazia să mă aperi, sperând până în ultima clipă că Stroe va lua adevarul și-l va expune.
Adevărul este că PSD nu deține majoritatea în Consiliu Județean. Astăzi CJ are o conducere după alt tipic. Argumentele actualului președinte CJ sprijină primarii PNL.”

Interviul video poate fi urmărit integral aici:



Întrebat fiind dacă a primit un avertisment înaintea deciziei de excludere sau avea mize ascunse care au condus la aceasta decizie a conducerii organizației PSD Constanța, Gheorghe Donțu spune că:  „N-am avut și nu am mize ascunse. Îmi doresc din tot sufletul ca PSD să propună un alt tip de abordare, începând cu oamenii cu care mâine poți să defilezi. Trebuie, după părerea mea, dincolo de mesajul strict, oamenii care duc mesajul trebuie să fie oameni respectați care să gireze că lucruile vor sta mai bine. Am încercat mereu să promovez tinerii. Este o generație coaptă care trebuie să intre la comandă și o să intre”.

 

Administrația - integrator social

Gheorghe Donțu a fost viceprimar al municipiului Constanța. Se întâmpla în 2003, după ce postul rămăsese vacant în urma demisiei lui Felix Stroe care devenea atunci director general al Regiei Autonome Judetene de Apa Constanța. 
Cu experiența din administrație în calitate de consilier și viceprimar, l-am întrebat pe Gheorghe Donțu ce părere are despre activitatea actualei echipe de la primărie dar și ce notă ar da echipei Chițac după primele șapte luni de mandat.
„Administrația ar trebui să fie un integrator social, în primul rând. Nu are ce căuta în administrație tușa politică. Primarul trebuie să-și asume rolul, astfel încât fiecare cetățean să-și găsească locul… și muncitorul, și managerul și medical. Dacă faci sens unic și parchezi mașini pe dreapta și pe stânga nu rezolvi nimic. E așa greu să-l întrebăm pe Vasilică ce părere are de sensul unic? Nu sunt făcute cu bună credință” este opinia unui fost viceprimar al Constanței.

Cât despre ce notă îi dă actualei administrații, Gheorghe Donțu spune: „Una deloc de trecere. Poate 5 cu indulgență. Pentru că am avut așteptări. Am crezut că știu de ce vin aici. Undeva s-a rupt.”
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Citește și:

ZIUA LIVE Consilierul județean Gheorghe Donțu - „Cred că am fost un fel de reper al partidului PSD”
 
ZIUA LIVE. Gheorghe Donțu va contesta în instanță decizia de excludere din PSD Constanța
 
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii