Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Florin Cocargeanu (USRPLUS) - „Suntem la putere doar cu numele. Ruptura în Coaliție s-a produs după aprobarea bugetului pentru 2021 și a noii organigrame a Primăriei Constanța”

ro

04 Jun, 2021 00:00 2905 Marime text
  • Gestionarea defectuoasă a spațiilor verzi nu este cauzată de USR PLUS, a spus la ZIUA LIVE, viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu
  • Asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să facă treaba primăriei
  • Florin Cocargeanu a explicat că ruptura între PNL și USR PLUS s-a produs imediat după aprobarea bugetului pentru 2021 și a noii organigrame de funcționare a Primăriei Constanța
  • Deblocarea crizei din Coaliție trebuie să se realizeze urgență. Singura soluție este dialogul constructiv și respectarea protocolului asumat atât de USR PLUS, cât și de PNL și de primarul Vergil Chițac

Gestionarea defectuoasă a spațiilor verzi nu este cauzată de USR PLUS, a spus la ZIUA LIVE, viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu.

Cauza este un blocaj administrativ iscat din încălcarea prevederilor protocolului de colaborare și a dublării unor atribuții din partea anumitor funcționari din administrația locală.

În prezent, Primăria Constanța trimite notificări către asociațiile de proprietari, prin care le impune să tundă iarba din perimetrul blocurilor, care constituie domeniul public al municipalității.

În notificare se face trimitere la hotărârea nr.184 din 2013 adoptată de Consiliul Local Municipal care stabilea că asociațiile de proprietari sau operatorii economici, care au spații verzi în vecinătatea imobilului în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, trebuie să le întrețină.
 
“Hotărârea din 2013 a fost updatată în 2021. Eu unul nu știam de notificările trimise către asociațiile de proprietari. Este ilegal să se întâmple acest lucru. Aceste lucruri sunt nelegale, nu pot fi puse în aplicare.

Noi am aflat din presă și prin alte căi, transmite viceprimarul. Vom acționa pentru modificarea acestei hotărâri pe care o considerăm ilegală. Asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să facă treaba primăriei”, a explicat Cocargeanu.

Deblocarea acestei situații trebuie să se realizeze urgență. Singura soluție este dialogul constructiv și respectarea protocolului asumat atât de USR PLUS, cât și de PNL și de primarul Vergil Chițac.

“La șapte luni de la preluarea mandatelor constatăm că cele menționate mai sus sunt încălcate în mod repetat și din ce în ce mai des, în detrimentul tratării cu respect a partenerului de guvernare locală USR PLUS” a mai precizat Florin Cocargeanu, viceprimar și președintele USR Constanța.




Viceprimarul a vorbit și despre zecile de sensuri unice instituite în oraș, fără ca USR PLUS să fie consultați.

“Avem și noi de suferit. Pe cetățeni nu îi interesează cine a instituit sensurile unice. Suntem toți băgați în aceeași oală. Cheia este să ne punem din nou toți la masă, să discutăm, să vedem exact bucățica fiecăruia. Să armonizăm deciziile” – a explicat Florin Cocargeanu.

Cu alte cuvinte, pentru ca această Coaliție de la Constanța să poată continua, conform acordului politic semnat cu PNL, USR PLUS cere partenerilor: Transparență , Colaborare, Predictibilitate, Urbanism pentru oameni, Servicii publice la prețuri decente, Dialog cu cetățenii și cu agenții economici și Guvernare fără personaje din PSD.

Florin Cocargeanu a explicat că ruptura între PNL și USR PLUS s-a produs imediat după aprobarea bugetului pentru 2021 și a noii organigrame de funcționare a Primăriei Constanța.


Nu cred că se dorește ruperea coaliției

Chiar dacă premisele unor reconcilieri cu PNL și cu primarul Chițac sunt precum luminița de la capătul tunelului, viceprimarul municipiului Constanța spune că “Nu crede că se dorește ruperea coaliției”.

În acest sens, cei de la USR PLUS au transmis că așteaptă un semn din partea colegilor.

“Suntem la putere, dar cumva suntem la putere doar cu numele. Nu vrem să îi dezamăgim pe cei care ne-au votat.
Singurul lucru pe care l-am condiționat a fost cel privitor la City BUS și la îndepărtarea lui Horia Constantinescu de la atribuțiile pe care le am în calitate de viceprimar”, a mai adăugat Cocargeanu.

Noi le recomandăm să citească și “Acatistul Maicii Domnului - împăcarea pentru cei învrăjbiți”!!


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Viceprimarul municipiului Constanța Nu cred că se dorește ruperea coaliției

ZIUA LIVE. Ce spune viceprimarul municipiului Constanța despre gestionarea spațiilor verzi

ZIUA LIVE. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, detalii despre tensiunile din guvernarea locală

ZIUA LIVE. Tensiunile în Coaliția PNL-USR PLUS Constanța se amplifică. Se destramă guvernarea locală?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii