Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cum sunt audiate victimele minore ale infracțiunilor sexuale în Constanța

ro

19 Oct, 2021 14:20 2375 Marime text
  • Magistratul Giorgiana Violeta Apostol, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, ne va vorbi miercuri, 20 octombrie 2021, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, despre cum sunt audiați copiii care au fost victimele unor infracțiuni sexuale de către anchetatori.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Din păcate, sute de minori, adesea copii cu vârste fragede, sunt anual victime ale unor infracțiuni sexuale, ce includ violul, actul sexual cu un minor, dar și alte fapte pedepsite de legea penală.
 
Dată fiind natura infracțiunii, victimele unor astfel de infracțiuni sunt traumatizate, cu greu își mai pot reveni vreodată și au nevoie de mult sprijin, ajutor și empatie din partea celorlalți.
 
La Constanța, victimele minore ale infracțiunilor sexuale nu trebuie să treacă și prin calvarul de a fi audiate în prezența altor persoane străine, într-un birou rece, cu pereți gri, încărcat de dosare și aglomerat.
 
În cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța există o cameră special amenajată pentru audierea în cele mai bune condiții a copiilor ce au fost victimele unor infracțiuni sexuale.
 
Camera a fost amenajată cu sprijinul Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale și al Asociației Zi de Bine.
 
În acastă încăpere, procurori special pregătiți ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, empatici, înțelegători și profesioniști, încearcă să afle adevăruri care adesea dor, inclusiv de la niște ființe mici și inocente care nu ar trebui niciodată să treacă prin așa ceva.
 
Magistratul Giorgiana Violeta Apostol, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța ne va explica miercuri, 20 octombrie, de la ora 14.00, la emsiunea ZIUA LIVE, modul în care decurg aceste audieri, în camera special amenajată în sensul acesta.
 
Scopul acestui demers jurnalistic este de a asigura transparența activității anchetatorilor în legătură cu astfel de subiecte, dar și de a crește gradul de încredere a oamenilor cu privire la activitatea procurorilor.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii