Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cătălin Iacob, consilier local municipal USR PLUS – „Au dispărut 60 ha de spațiu verde din stațiunea Mamaia” (documente)

ro

27 Oct, 2021 00:00 3054 Marime text
  • Cătălin Iacob, consilier local municipal USR PLUS a vorbit la ZIUA LIVE despre hotărârea prin care primarul Vergil Chițac cere Consiliului Local revocarea HCL 121/2013, prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia
  • Iacob a spus că grupul de consilieri de USR PLUS vor vota pentru revocarea HCL 121/2013
  • 14 monumente istorice arheologice clasa A fără proprietar. Primăria se cramponează de lipsa evaluatorilor
  • Madrid, cel mai nou bulevard din municipiul Constanța
  • Despre creșterea prețurilor la întreținere. Cătălin Iacob  - „nu aveam cum să venim cu o subvenție și pentru apa caldă”
 
Lavinia SICLITARU
 
 
Cătălin Iacob, consilier local municipal USR PLUS a vorbit ieri la ZIUA LIVE despre hotărârea prin care primarul Vergil Chițac cere Consiliului Local revocarea HCL 121/2013, prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia, în care au fost preluate și prevederile celor patru PUD-uri din 2001 și ale documentațiilor urbanistice subsecvente acestora.

Dacă aleșii locali vor aproba revocarea, toate reglementările urbanistice pentru stațiunea Mamaia vor reveni la cele stabilite prin Planul Urbanistic General al municipiului Constanța, din 1999.


Iacob a spus că grupul de consilieri de USR PLUS vor vota pentru revocarea HCL 121/2013.

„Cred că în primul rând se vor stopa construcțiile acestea (...) de când a fost aprobat planul acela în 2001 au dispărut 60 ha de spațiu verde, iar instanța a spus „ok, dar trebuie demonstrat cumva ca ăla a fost un spațiu verde la un moment dat.

În niciun caz nu vor urma demolări. Dacă cineva vrea să-și ridice locuințe, are un certificat de urbanism valid pentru obținerea autorizației de construire, el va putea construi.

Avem un plan urbanistic în detaliu pe zona de nord a stațiunii. Acolo au fost transmise mai multe sesizări din partea locuitorilor (...) pur și simplu oamenii, dacă se întindeau un pic, puteau să-și bea cafeaua împreună. Zona este foarte aglomerată, mai ales pe timpul verii. (...) Noi am votat împotriva acestui proiect de hotărâre”, a spus Cătălin Iacob.

14 monumente istorice arheologice clasa A fără proprietar. Primăria se cramponează de lipsa evaluatorilor
 
În municipiul Constanța sunt 14 monumente istorice arheologice clasa A fără proprietar, susține consilierul local municipal USR PLUS, Cătălin Iacob, membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.

Este vorba despre bazilici, amfiteatre, ziduri ale cetății Tomis, locuințe, cavouri și valuri de piatră/pământ, toate își caută proprietarul de ani de zile.

Acesta a anunțat că împreună cu colegii săi au cerut Primăriei Constanța să facă demersurile necesare pentru inventarierea acestora în domeniul public al municipiului și ulterior să se facă pași spre reabilitare.


„Momentan, aparatul primarului se cramponează de lispa unui evaluator pentru aceste monumente, cu toate că în alte orașe din țară s-a apelat la firme private pentru realizarea acestor evaluări necesare realizării cadastrului”, a mai spus Iacob la ZIUA LIVE.


Madrid, cel mai nou bulevard din municipiul Constanța

„Îl finanțăm ca el să existe. Este zona aceea din Tomis Plus, acolo știți că toate străzile au denumiri de acest tip. Acel proiect va fi finanțat din celebrul program Anghel Saligny. Acolo vor fi și expropieri pentru a putea avea acel bulevard”, a explicat consilierul local de la USR PLUS.

Despre creșterea prețurilor la întreținere

„Haideți să o luăm pe rând. Rețeaua de distribuție a agentului termic, înainte aparținea CET-ului. (...) Primăria Constanța a venit, a cumpărat acele rețele de transport și în doi ani, RADET-ul, în faliment.

Soluția este să modernizăm rețelele de transport. Cu cât noi vom reabilita acele rețele de transport, cu atât nu vor mai fi probleme pe rețea și prețul va scădea. (...) și pentru apa caldă. E același agent termic.

Nu aveam cum să venim cu o subvenție și pentru apa caldă”, a mai spus Cătălin Iacob, consilier local municipal USR PLUS la ZIUA LIVE.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. 14 monumente istorice arheologice clasa A fără proprietar în municipiul Constanța

 Interviul video, poate fi vizionat aici: link :
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii