Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. 21 de paturi destinate marilor arşi la nivel național. Niciunul la Constanța. Prefectul, Silviu Coșa va semnala această situație Guvernului

ro

07 Jul, 2021 00:00 1894 Marime text
  • Prefectul județului Constanța, Silviu- Iulian Coșa a vorbit la ZIUA LIVE despre cazul Petromidia și necesitatea înființării unor paturi pentru arși la nivelul SCJU
  • Coșa s-a referit și la campania de vaccinare, sezonul estival 2021, dar și la actele normative adoptate de Consiliile Locale din județul Constanța
 
Prefectul județului Constanța, Silviu- Iulian Coșa a vorbit la ZIUA LIVE despre campania de vaccinare și în contextul în care la toamnă se vorbește deja despre cel de-al patrulea val al pandemiei de SARS-Cov-2. Și tot la ZIUA LIVE am aflat care este poziția Instituției Prefectului județului Constanța în legătură cu actele normative adoptate de Consiliile Locale din județul Constanța, dar și despre obiectivele reprezentantului Guvernului în teritoriu cu privire la cariera politică şi profesională, în următoarea perioadă.
 
Interviul video, integral poate fi urmărit aici:

 
 
Coșa a spus că la nivelul județului Constanța funcționează 80 de fluxuri de vaccinare dar și două echipe mobile care se deplasează în mod special în mediul rural.

“Trebuie să realizăm importanța vaccinării. Am pus accent pe conștientizare.

Vom continua cu deplasările în mediul rural, în legătură cu primarii din zonele respective.

Oamenii poate cred că pandemia a plecat și nu se va întoarce”, a spus Coșa.

Coșa a mai precizat că relaxările vor continua, fiind benefice turismului.
Din păcate, nu vom ieși din starea de alertă, pentru că pandemia încă există, a adăugat prefectul.
 

Sezonul estival 2021

 
Prefectul județului Constanța, Silviu- Iulian Coșa a vorbit și despre sezonul estival 2021– între relaxare și siguranță sanitară.

“Trebuie să ne comportăm normal.
 Vestea bună este că dacă ne vaccinăm vom beneficia în continuare de aceste relaxări.
Nu este nimic spectaculos în a fi normal. Depinde numai de noi să ne întoarcem la normalitate” a mai spus Coșa.


 

Cazul Petromidia și necesitatea înființării unor paturi pentru arși la nivelul SCJU


2 iulie 2021 va rămâne o zi în calendarul tragediilor la nivelul județului Constanța.

Un incendiu, urmat de o explozie s-au înregistrat în rafinăria Petromidia.

Pompierii militari și civili au făcut tot posibilul pentru ca efectele incendiului să fie limitate și ca tragedia să nu se transforme într-o catastrofă.
Cu toate acestea, în urma deflagrației, un tânăr a decedat și alți cinci angajați au fost răniți.

Doi dintre aceștia, cu arsuri grave au ajuns într-un spital din Germania via Floreasca.

Din păcate pentru cei doi răniți, spitalul județean din Constanța nu a avut prea multe de oferit. O evaluare a stării de sănătate și decizia unui transfer de urgență la un spital din capitală.

Asta pentru că , desi structurile MAI sunt la datorie și o fac cu eficiență și professionalism la nevoie, județul Constanța nu dispune de niciun pat pentru marii arși.
 
La ZIUA LIVE, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a precizat că dincolo de luare măsurile ce se impun pentru prevenirea unor astfel de evenimente, va face diligențe pe lângă autoritățile centrale, Guvern, Ministerul Sănătății pentru ca județul Constanța să poate oferi la un moment dat tratament de urgență și pentru pacienții cu arsuri grave, la ei acasă.

Sunt consideraţi pacienţi critici, pacienţii cu arsuri de gradul 2 pe o suprafaţă mai mare de 10%, arsuri la faţă, scalp, mâini, picioare, organe genitale, perineu, articulaţii mari, arsurile de grad 3 indiferent de suprafaţă, arsurile electrice, arsurile chimice, arsurile cu suspiciune de leziuni ale căilor inhalatorii, cele asociate cu traumatisme concomitente, precum şi cele suferite de pacienţi cu risc (bătrâni, diabetici, cardiaci, etc.).

Deși înregistrăm mii de cazuri de mari arși, în România nu există niciun centru pentru tratarea acestora. La nivel national sunt doar 21 de paturi, față de 15, câte existau înainte de Colectiv.

Ele sunt la spitalele Bagdasar Arseni, Floreasca şi Spitalul de Arşi din București, şi câte 5 locuri la spitalele din Timişoara şi Iaşi.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, Silviu- Iulian Coșa, vorbește despre campania de vaccinare

ZIUA LIVE. Vom avea un sezon estival aproape de normalitate?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii