Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză interviu online cu preşedintele PNL Cernavodă, Gheorghe Hânsă „Mariana Mircea a dinamitat USL la Cernavodă"

ro

30 Mar, 2012 00:00 3411 Marime text
sinteza-interviuGheorgheHansa2.jpgGheorghe Hânsă despre candidatură: „Mai întâi votul colegilor liberali care m-au desemnat candidat, dar mai ales oamenii cu care mai întâlnesc; şi nu eu i-am convins pe ei, ci ei pe mine. Vorbesc despre un grup bine structurat, care s-a intitulat grup de sprijin pentru candidaturi libere. Mai făţiş sau mai pe ascuns, unii au încercat să mă convingă să nu candidez. Partidul mă susţine în unanimitate, cei de la Cernavodă şi, mai nou, şi cei de la judeţ. Voi oferi o Primărie deschisă şi voi răspunde prompt la solicitările cetăţenilor. Voi colabora cu toate categoriile sociale, am făcut şi voi face astfel încât banii din Cernavodă să rămână în oraş, o transparenţă totală în ceea ce priveşte acţiunile şi achiziţiile şi, în general, măsurile luate de Primărie. Nu cred că trebuie să-i conving pe cetăţeni. Ei mă ştiu. Le fac doar o ofertă, pe care le-o prezint personal şi atât. Nu spun decât că sunt acelaşi şi nu prea promit ceea ce nu se poate face, dar ceea ce promit se va realiza".

Gheorghe Hânsă despre problemele oraşului Cernavodă: „Problema cea mai importantă rămâne cea a serviciilor de termoficare, apă şi canal, care trebuie încheiate. Apoi străzile, trebuie rezolvată problema reţelei stradale. După ce se termină cu utilităţile, trebuie rezolvată problema locurilor de muncă în cadrul firmei Consiliului Local. Închiderea şantierelor deschise, curăţenia care lasă de dorit, dar şi îmbunătăţirea relaţiei cu Centrala Nucleară, cu spitalul, unde vom finanţa serviciile medicale pentru ca măcar Urgenţa să fie gratuită pentru cernavodeni. Cernavodă este oraş cu istorie şi tradiţie. Sigur că are probleme de reprezentare onestă, are probleme cu curăţenia şi cu finalizarea lucrărilor peste tot începute şi neterminate. Cel puţin 10 străzi stau sparte de jumătate de an".

„Nu mă interesează funcţia de viceprimar"

Gheorghe Hânsă despre alegerile locale: „Faptul că aceste alegeri au loc într-un singur tur de scrutin constituie un mare avantaj pentru mine. E foarte simplu, în două tururi însemna ca partidul cel mai puternic în resurse să-şi creeze un avantaj în influenţarea electorală, adică acţiunea pungi şi plicuri, unde nu ne pricepem. Aş face chiar un apel către cernavodeni să nu-şi mai vândă votul, pentru că vând prezentul şi viitorul copiilor lor. Mă avantajează că nu s-au amânat alegerile pentru toamnă".

Gheorghe Hânsă despre dosarele penale: „Sunt unul dintre cei peste 600 de cetăţeni daţi în judecată de doamna primar, cum că aş fi luat acasă 14 străzi, o şosea de centură, 6 km de străzi noi, 1.250 de locuri de parcare, vreo 30 de km de trotuare, astea toate noi, adică piatră, nisip şi asfalt, toate îmi sunt imputate, pentru că nu le-a găsit în inventar şi a semnat că ele nu exista. Ele au costat 27 de miliarde şi 50 de bani şi mi se impută aceeaşi sumă prin rechizitoriul unui procuror. Cu siguranţă că aceste dosare vor conta, mai ales în ochii celor cărora le place să creadă asta. Cei apropiaţi de competitorii mei vor clama tot timpul, însă majoritatea populaţiei a înţeles foarte bine că sunt scenarii ale principalului contracandidat. Asta nu e democraţie. Eu îmi respect contracandidaţii şi provoc întâlniri, ne salutăm, vorbim, imaginăm tot felul de ipoteze de lucru. Până la urmă, în chestia asta, tot singur iei decizia după ce vorbeşti, după ce discuţi cu ceilalţi".

Gheorghe Hânsă despre mandatul Marianei Mircea: „Nu-mi place să vorbesc despre trecut, mă pasionează prezentul şi mă străduiesc să previzionez viitorul. Cel mai bine, întrebaţi cetăţenii. Caracteristica ar fi lipsa puterii de a lua decizii rapide şi corecte, în fiecare lună rămân la trezorerie zeci de miliarde de lei necheltuiţi şi pe de altă parte Primăria are datorii pe firmele pe care lucrează. Aceşti bani nu sunt purtători de dobândă, deci pierdem. Apoi, îmi displace tendinţa de a fi condus oraşul de avocaţi şi mi se pare nefiresc. Insist pe modul nefericit în care ne reprezintă oraşul. Când călătoresc cu trenul, nu mai spun că sunt din Cernavodă, ci din Constanţa".

Gheorghe Hânsă despre USL: „Există dialog între echipa PSD şi noi, ceilalţi. Am discuţii cu PC, cu vicepreşedinţii conservatori. Consideram PC mai apropiat de noi până ieri, când preşedintele PC nu s-a prezentat la şedinţa de Consiliu. Dialogul cu doamna primar l-am încheiat acum două, trei luni, când s-a ridicat şi a plecat din grupul de lucru al USL şi a jurat că va candida indiferent ce se va întâmpla. Era a doua oară când dinamita USL la Cernavodă".

Interviul integral îl puteţi citi aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tanta 19 Apr, 2012 21:07 sa o dea afara pe cojocarita, incompetenta si cu bube-n cap
  • sabrina 16 Apr, 2012 09:39 va iubim d-nu hinsa si va dorim succes.toti pensionarii militari.succes inca odata!