Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul Aledin Amet (UDTTMR), invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

ro

28 Oct, 2021 12:43 2275 Marime text
  • Invitatul ediției de vineri, 29 octombrie, ora 13,00 a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare“ este profesorul Aledin Amet. De la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR).
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
De altfel, Aledin Ameta fost,în două mandate, deputat în Parlamentul României din partea comunității tătarilor. S-a născut într-o zi de Crăciun și este cel care a inițiat și a obținut, în Parlament, ca în România să se poată sărbători Ziua Limbii Tătare, în fiecare an la 5 mai. De altfel, mai toate minoritățile au obținut o zi de sărbătoare pentru limba pe care o vorbesc acasă.
 
Aledin Amet a rămas apoi în Guvern la Departamentul pentru Relații Interetnice, inițiind, de data aceasta, proiecte pentru toate minoritățile și contribuind astfel la promovarea drepturilor minorităților naționale și combaterea formelor de intoleranță și extremism față de acestea. Puțină lume știe, dar el este cel care, în calitate de parlamentar, a reușit să promoveze proiectul de lege prin care Constanța a devenit Oraș martir al Revoluției din 1989. Despre toate aceste subiecte, dar și despre interesanta sa activitate din Grupul Minorităților Naționale din parlament și din Departamentul pentru Relații interetnice al guvernului, va vorbi profesorul Aledin Amet la „ZIUA-n amiaza mare“.






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii