Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărţişoare din cuvinte „O lună martie plină de flori și o primăvară plină de zâmbete!“ (galerie foto)

ro

04 Mar, 2015 00:00 5341 Marime text
Constănțeanul Mihai Sava lucrează din 2013 ca medic rezident Ortopedie - Traumatologie la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“ din București. Astăzi, el nu va emite o rețetă, ci un mesaj de început de lună martie pentru domnișoarele și doamnele care ne citesc.

A contribuit profesorul de Biologie din cei patru ani de liceu la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Constanța la alegerea profesiei de medic?

Pot spune că da! Atât doamna profesoară de Biologie din liceu, cât și discuțiile pe care le-am avut cu părinții despre alegerea facultății de medicină m-au ajutat să-mi aleg meseria pe care o practic astăzi.

Dacă ar fi să numești cel mai dificil examen și cel mai lesne de promovat din timpul studiului la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, care ar fi acestea?

Întrebarea ta referitoare la cel mai greu examen pe care l-am susținut în facultate are mai multe răspunsuri; printre cele mai grele, s-au numărat examenele de Fiziologie din anul II și cel de Nefrologie din anul al V-lea. Cel mai ușor examen a fost cel de Marketing, din anul I.

Când ai susținut examenul de rezidențiat și ce rezultat ai obținut?

Examenul de rezidențiat l-am susținut pe data de 17 noiembrie 2013, şi am obţinut 688 de puncte.

Serialele cu medici și spitale sunt foarte în vogă în prezent. Cât seamănă viața prezentată în filme cu realitatea pe care o întâlnești tu zilnic?

Din păcate, viața de zi cu zi din spitalele românești nu se aseamănă cu ceea ce vedem în seriale, și aici nu mă refer doar la dotările sau la condițiile pe care le vedem în spitalele de afară, ci și la atitudinea pacienților față de cadrele medicale.

Cum alegi să te destinzi după o gardă obositoare și ce pasiuni îți permiți în timpul liber?

De obicei, după o gardă în care, dacă ești „norocos“, apuci să dormi două ore pe noapte, urmează o zi normală de lucru astfel încât, după plecarea de la spital, alegi să te destinzi cu un somn profund pentru a fi pregătit de o nouă de zi de muncă. În timpul liber, obișnuiesc să merg la tenis cu colegii sau să ies în oraș.

Întrucât acum, la începutul lunii martie, desfășurăm o campanie dedicată domnișoarelor și doamnelor, ce le dorești pentru această primăvară?

Le doresc în primul rând o lună martie plină de flori și o primăvară plină de zâmbete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii