Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărtişoare din cuvinte Baritonul Iulian Bratu - „Petreceți cât mai frumos, în pace, alături de cei dragi!“ (galerie foto)

ro

06 Mar, 2015 00:00 3091 Marime text
Iulian Bratu îi încântă pe toți cei care frecventează Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanţa. Artist cu studii superioare, el vorbește, în acest interviu, despre nivelul culturii în Constanța. Asemenea tuturor celor invitați să participe la campania „Mărțișoare din cuvinte“, va adresa câteva rânduri domnișoarelor și doamnelor care ne citesc.

Cum se poate desăvârși un artist nativ prin studiul lumii muzicale?

De curând, vorbeam cu un artist consacrat din România și împreună am ajuns la concluzia că, pentru genurile muzicale comerciale, eforturile sunt mai mici decât pentru cei care se îndreaptă către clasic. Artiștii nativi sunt norocoși, pentru că ei încep cu un mare avantaj, fiind înzestrați din naștere. Pentru operă, fără doar și poate, contează studiul individual alături de instrument și de partitură.

Care au fost profesorii preferați dintre cei care v-au îndrumat în timpul Liceului de Artă și al Facultății de Interpretare Muzicală din Constanța?

Atât în liceu, cât și în facultate, am studiat Canto sub îndrumarea profesorilor Constantin Jurăscu, Corneliu Solovăstru și Aida Abagiev.

Ce îi lipsește orașului nostru astfel încât spectacolele să se ridice la nivelul celor din vestul continentului?

Orașul nostru merită cu siguranță mai mult. Este un lanț de neajunsuri care dăunează tuturor domeniilor: starea clădirii teatrelor, scenele învechite, facilitățile oferite, remunerația artiștilor, cât și lipsa de receptivitate a unor segmente din public.

Cum a decurs experiența din 2012 de la Salzburg?

Am avut un contract pe o perioadă determinată, timp în care cântam într-un spectacol cu secvențe din filmul „The Sound of Music“. Atmosfera culturală din Austria este foarte plăcută, însă distanța m-a împins să mă întorc acasă.

Cum vi se pare artistul André Rieu și ce așteptări aveți de la concertul pe care îl va susţine, la vară, în România?

Îl urmăresc de foarte mult timp pe Internet și mă bucur că în acest an ne vom bucura de prezența lui în țara noastră. Este un artist desăvârșit și, împreună cu echipa lui, însuflețeşte spectacolele pe care le susține.

Care sunt ambițiile personale legate de muzică pe care vă canalizați energia în prezent?

Pregătesc rolurile pe care mi le doresc de foarte mult timp: Figaro din „Bărbierul din Sevilla“ și același personaj din „Nunta lui Figaro“. În același timp, încerc să formez o trupă de coveruri, însă cu artiști ce au voci de operă.

Pentru că suntem în martie, luna dedicată domnișoarelor și doamnelor, vă rugăm să le transmiteţi acestora un mesaj!

În postul Paștelui, le doresc o primăvară plină de bucurii și credință în suflet. Petreceți cât mai frumos, în pace, alături de cei dragi!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii