Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuț Rusu, viceprimar “Primăria Constanța a comandat un studiu care urmează să fundamenteze tarifele pentru parcările publice din municipiu”

ro

03 Mar, 2021 00:00 3036 Marime text
  • Regulamentul parcărilor se află în continuare în dezbatere publică
  • Tarifele vor fi modificate în baza unui studiu comandat, care va fundamenta taxele de parcare
  • Vigneta va fi diversificată pentru persoanele care lucrează în municipiului Constanța și se ia în calcul și introducerea unor fracții pentru cei care nu pachează, ci doar staționează pentru câteva minute în centrul orașului
  • Strada Nicolae Iorga va fi cu sens unic
  • 70 de kilometri de piste de biciclete până în 2023
  • Se vor crea 1000 de locuri de parcare noi, prin demolarea garajelor
  • Ionuț Rusu a transmis la ZIUA Live taximetriștilor faptul că acest cod vestimentar nu va fi o chesiune negociabilă
  • Și pentru cimitire se pregătește un regulament


Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a fost invitat la ZIUA Live.

Interviul video, integral poate fi urmărit aici:


 

Viceprimarul Constanței, despre regulamentul parcărilor - „Trebuie identificat de unde a pornit problema”

Întrebat fiind cine a greșit în chestiunea regulamentului parcărilor care a aruncat în aer municipiul Constanța, prin nepublicarea în termenul legal al dezbaterii publice, a tarifelor pentru parcări, Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, a spus că „Trebuie identificat de unde a pornit problemă. Este o greșeală de management. Lucrurile trebuie puse în ordinea firească. La acest regulament se muncește de ceva vreme. În primărie de desfășoară o anchetă administrativă pe această temă, a spus Rusu.
Întrebat cum s-a ajuns la aceste tarife, viceprimarul a dat asigurări că acestea vor fi modificate, funcție și de studiul care se desfășoară în această perioadă. Totodată, vigneta va fi diversificată și pentru persoanele care lucrează în municipiului Constanța, dar nu domiciliază și se ia în calcul și introducerea unor fracții pentru cei care nu pachează, ci doar staționează pentru câteva minute în centrul orașului.
 

Resistematizăm și facem sensuri unice. Mai multe piste de biciclete

Viceprimarul Ionuț Rusu a vorbit și despre proiectele care se desfășoară în această perioadă în municipiu și care vor face din Constanța un oraș verde.
“Resistematizăm și facem sensuri unice. Vom amenaja mai multe piste de biciclete. Vezi vedea că regulamentul parcărilor este o mica parte dintr-un puzzle care înseamnă strategia de mobilitate în Constanța. Ne dorim să punem accent pe transformarea Constanței într-un oraș verde. Ne dorim o mobilitate mai bună, un trai mai bun, un aer mai bun de respirat”, a mai spus Rusu.
Acesta a subliniat că se vor institui noi sensuri unice după primirea avizelelor de la poliția rutieră.
“Strada Nicolae Iorga va fi cu sens unic. Ne-am propus să avem 70 de kilometri de piste de biciclete până în 2023”, a adăugat viceprimarul.
 

Se vor crea 1000 de locuri de parcare noi, prin demolarea garajelor

Ionuț Rusu a declarat la ZIUA Live, că în acest an se vor amenaja o mie de locuri noi de parcare prin demolarea garajelor.
“Identificăm locuri noi de parcare, parcări publice.
Până la finalul anului 2021 vor apărea aceste noi locuri de parcare”, a transmis Rusu.


Viceprimarul Ionuț Rusu : “Atenție taximetriști. Nu vom ceda codului vestimentar”!

Taximetriștii din Constanța se pregătesc de proteste, nemulțumiți de o parte din reglementările din regulamentulul care le va guverna activitatea începând din acest sezon estival. Printre nemulțumiri se numără și intenția primăriei Constanța de a le impune un cod vestimentar.
Ionuț Rusu a transmis la ZIUA Live taximetriștilor faptul că acest cod vestimentar nu va fi o chesiune negociabilă. „Codul vestimentar nu va ieși din regulament. Nu cerem decât lucruri de bun simț. Să poarte pantaloni lungi, cămăși cu mânecă lungă iarnă și cu mânecă scurtă pe timpil verii iar încălțămintea să acopere talpa piciorului. Acest lucru nu este negociabil”, a precizat viceprimarul municipiului Constanța.
 

Și pentru cimitire se pregătește un regulament

Primăria Constanța gestionează șase cimitire umane. Dincolo de curățenia care trebuie să troneze în incintele acestora, municipalitatea pregătește un regulament care va aduce sancțiuni pentru cei care nu-și îngrijesc mormintele sau nu plătesc taxele anuale sau pe cele de concesiune. Prin aplicarea prevederilor regulamentului, pe de o parte se vor elibera și locuri de veci iar pe de altă parte, va domni curățenie.
Împreună cu administratorii cimitirelor și concesionarii vor avea obligații stricte, așa cum se întâmplă în toate


Citește și:

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu vine la ZIUA Live. Va fi modificat regulamentul parcărilor din municipiu?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii