Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu Florin Gheorghe, challenger-ul lui Nicuşor Constantinescu „Nu sunt mulţumit de contribuţia PNŢCD la alegeri. Nu pot fi coleg cu contracandidatul meu la preşedinţia CJC"

ro

15 Jun, 2012 02:21 2393 Marime text
interviuFlorinGheorghe.jpgLa 33 de ani şi-a propus să mai schimbe un pic imaginea judeţului din rău în bine. Deşi îi era din start imposibil să câştige în faţa lui Nicuşor Constantinescu, a reuşit un scor apropiat cu media partidului la nivel naţional.

59.068 dintre constănţenii cu drept de vot v-au acordat un vot de încredere pe 10 iunie. Ce le transmiteţi celor care s-au regăsit în programul dvs. politic?

Nu pot decât să le mulţumesc, să mă înclin în faţa lorşi să le spun că mă simt onorat pentru încrederea acordată de domniile lor. Le mulţumesc celor peste 20.000 de locuitori ai Municipiului Constanţa, le mulţumesc celor din Mangalia, din Medgidia, din Cernavodă, din Poarta Albă, le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Aş vrea, de asemenea, să le mulţumesc şi celor care nu m-au votat, dar care m-au ascultat de-a lungul campaniei electorale.

„Plecarea din CJC, un act de bărbăţie şi de eleganţă faţă Nicuşor Constantinescu"

Deşi aţi plecat cu un mare handicap al lipsei de notorietate, ca un outsider, aţi reuşit să obţineţi un procent peste cel al candidatului PDL(ApC) la Primăria Constanţa. Vă mulţumeşte acest 16,70% obţinut după ce s-a tras linia alegerilor locale?

Da, normal că sunt mulţumit. După o campanie de nici 30 de zile, am obţinut în municipiul Constanţa un număr de voturi aproape dublu faţă de fostul prefect. Şi aceasta, cu mijloace de expunere reduse, aproape inexistente, pentru că nu cred că mai poţi câştiga alegeri investind. Nu mai poţi câştiga alegeri cu bani, cu fluturaşi, cu bannere, cu mită sau cu campanie murdară, pot spune chiar infectă, aşa cum au făcut unii candidaţi. Nu întâmplător, sloganul meu a fost ALTFEL. Rezultatul bun trebuie judecat şi prin prisma faptului că guvernarea a erodat partidul din care fac parte.

Aţi anunţat că renunţaţi la mandatul de consilier judeţean. De ce?

Pentru că am acumulat o experienţă de patru ani în CLM şi aş vrea să folosesc această experienţă în interesul celor care m-au votat. De asemenea, este un gest de bărbăţie şi de eleganţă faţă de cel care a câştigat mandatul de preşedinte al CJC. Aşa cum eu nu l-am criticat în campanie pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, ci doar pentru cele pe care le-am considerat inoportune, aşa aş vrea ca şi colegii mei din Consiliul Judeţean să se manifeste în viitorul mandat. Prezenţa mea în CJC ar fi continuat campania electorală, lucru pe care nu mi-l doresc.

„Între 2008 şi 2012, echipa de consilieri PDL a fost dezbinată"

Următorii patru ani vă veţi continua activitatea la nivelul Consiliului Local Municipal. În primul mandat aţi fost catalogat ca un consilier relativ absent. Ce vă propuneţi pentru următorul mandat?

Din cauza echipei PDL din CLM, care a fost dezbinată, nu am reuşit să pun în practică nicio idee sau proiect personal. Din cauza lipsei sprijinului colegilor mei consilieri, care nu au dorit sau unii au lipsit fizic de la şedinţele de CLM, vocea PDL nu s-a făcut remarcată în cadrul şedinţelor. Pot spune că am contribuit la câteva proiecte ale municipalităţii, datorită discuţiilor avute cu viceprimarul municipiului Făgădău Decebal. În acest mandat îmi doresc să pun în practică, unele proiecte pe care le-am avut prinse în programul meu electoral.

Care este viitorul politic al lui Florin Gheorghe? V-a responsabilizat actul politic din 10 iunie suficient de mult, astfel încât să vă doriţi o implicare politică la un alt nivel în următoarea perioadă?

Da, evident că sunt responsabilizat, pentru că aproape 60.000 de oameni şi-au pus speranţa în mine. Ei reprezintă oamenii de dreapta din judeţul Constanţa, pe ei mă bazez în noul drum. Viitorul meu politic depinde de evoluţia viitoare a Organizaţiei Constanţa a PDL, iar dacă colegii mei consideră că rezultatul bun mă califică pentru orice altă funcţie, le voi mulţumi şi voi face tot ceea ce pot pentru ei, pentru partid, dar mai ales pentru cei care mi-au acordat votul lor. Dacă nu se va schimba nimic, oricum sunt mulţumit şi îmi voi face datoria. Repet, înţeleg ALTFEL politica, nu alerg după funcţii. Cu toate acestea, mi-aş dori ca cei care îşi doresc funcţii să o facă având în spate rezultate, nu promisiuni. De la cei care conduc sau vor conduce organizaţia aştept să construiască o echipă care să mă reprezinte şi să îi reprezinte pe cei aproape 60.000 de locuitori ai judeţului şi nu numai pe aceştia.

„Cred că ar fi necesar ca unii colegi să facă un pas lateral"



interviuFlorinGheorghe014.jpg Alegerile s-au terminat. PDL, deşi s-a clasat pe locul al doilea, scârţâie puternic în teritoriu. Ce măsuri vor fi luate în următoarea perioadă la nivelul filialelor? Vor exista sancţiuni?

Este necesară o analiză completă şi corectă a acestor alegeri. Nu pot afirma cu tărie că vor exista sancţiuni, însă cred că ar fi necesar ca unii colegi să facă un pas lateral şi să lase locul unor tineri de perspectivă, din interiorul partidului.

Sunteţi mulţumit de modul în care partidul v-a sprijinit în competiţia electorală?

Sunt şi mulţumit, dar şi nemulţumit. Aş vrea să-i mulţumesc preşedintelui Chiru pentru încrederea acordată. De asemenea, vreau să le mulţumesc deputaţilor Chirilă şi Iorguş pentru faptul că au fost alături de mine toată campania.

De asemenea, nu pot să nu-i amintesc pe candidaţii noştri pentru funcţiile de primari care au înţeles că PDL înseamnă o familie. Însă sunt foşti colegi, colegi şi viitori foşti colegi, care deşi nu aveau nimic de pierdut, au refuzat să-mi acorde sprijinul în campanie, iar unii dintre ei au preferat să ajute contracandidaţii mei. Acum am văzut ce înseamnă ca un deputat sau consilier să muncească cu adevărat pentru partidul care l-a sprijinit.

PDL şi Zanfir Iorguş trec printr-o perioadă delicată, după ce BEC a anunţat repetarea alegerilor pentru primar şi pentru Consiliul Local. Colegul dvs. ia în calcul o retragere din competiţie, acuzând premeditarea acestei situaţii periculoase de competitorii din USL. Ce ar trebui să facă Zanfir Iorguş?

Asistăm la o nedreptate care se întâmplă la Mangalia. Ceea ce invocă adversarii noştri s-a întâmplat şi în alte localităţi, iar acele cazuri au fost judecate diferit. Eu îl sfătuiesc pe primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, să nu renunţe şi să fie convins că va obţine mai multe voturi pe 24 iunie decât a obţinut pe 10 iunie. De asemenea, îl asigur pe dl. Iorguş de tot sprijinul meu şi al colegilor mei.

Echipa de consilieri locali este cea mai reprezentativă pentru PDL în acest moment? Există discuţii în cadrul partidului legate de mandatul care a revenit PNŢCD în urma protocolului ApC. Cum vedeţi rezolvată această dispută?

Faţă de alegerile trecute, am pierdut două mandate. Atunci am avut 5 mandate, acum avem 3. Însă avem semnat un protocol cu PNŢCD, iar acesta trebuie respectat. Suntem oameni de onoare şi nu putem să ne înşelăm partenerii. Însă, eu unul, nu sunt mulţumit de contribuţia PNŢCD la rezultatul acestor alegeri şi nu pot să fiu coleg cu o persoană care mi-a fost contracandidat în cursa pentru preşedinţia CJC.

„Opoziţie nu înseamnă să votezi împotrivă"

Va putea face PDL, în următorii patru ani, o opoziţie ca la manualul de ştiinţe politice sau se va confunda cu maşinăria de vot a puterii?

În primul rând, opoziţia pe care o vom face va fi una constructivă. Nu ne vom opune proiectelor care sunt benefice şi care vin în sprijinul cetăţenilor municipiului. Opoziţie nu înseamnă să votezi împotrivă, ci înseamnă să-ţi aduci şi tu aportul la realizarea proiectelor. Trebuie să înţelegem cu toţii faptul că pe 10 iunie s-a încheiat campania electorală.


Care este poziţia de pe care pleacă echipa de consilieri PDL în acest mandat în relaţia cu administraţia locală condusă de Radu Mazăre?

În urma voturilor exprimate de cetăţenii Constanţei, Radu Mazăre a obţinut al patrulea mandat de primar, cu un rezultat bun. Noi, consilierii PDL, vom încerca să avem o relaţie bazată pe respect, dialog şi pe susţinere de proiecte viabile şi necesare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii