Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre iluzionism, mentalism și magie, cu Vlad Grigorescu „Degeaba poți să «citești gânduri». Contează cum le arăți asta oamenilor” (galerie foto)

ro

29 Jan, 2015 00:00 4388 Marime text
Vlad Grigorescu ne vorbește, înaintea următorului spectacol în Constanța, despre iluzionism, mentalism și magie. Un promotor al acestor tipuri de spectacole în țara noastră, el a devenit foarte popular odată ce a ajuns la emisiunea „Românii au talent”.

Când a pătruns mentalismul în România? 

Mentalismul este o categorie a iluzionismului pe care au folosit-o mulți iluzioniști, chiar și cei din generațiile vechi de magicieni, dar cred că primele spectacole 100% de mentalism au fost făcute de mine prin 2007, la Casa de Cultură a Studenților din București. Apoi a devenit popular pentru că am avut niște apariții TV care au intrigat oamenii și așa s-a răspândit, au apărut și alții și acum e un domeniu în continuă dezvoltare.

Ce artiști internaționali te inspiră? 

Sunt mulți care mă inspiră, dar despre majoritatea dintre ei, dacă le dau numele, e foarte posibil ca nimeni să nu fi auzit. I-aş aminti totuşi pe câțiva dintre cei mai populari: David Copperfield, Derren Brown sau Penn & Teller, artiști care fac show-uri la un nivel foarte înalt.

Cum a decurs experiența ,,Românii au talent”?

A fost o experiență interesantă, pentru că nu am mai prestat într-un astfel de format TV niciodată. Părea un loc potrivit pentru ce fac eu și am vrut să ajung în finală deoarece voiam să arăt cât mai mult din ce pot eu să fac. Se pare că și cei de acasă au vrut același lucru și le mulțumesc mult pentru asta.

Care sunt cele mai plăcute amintiri din spectacole? 

Aplauzele și reacțiile publicului. La sfârșitul show-ului, când lumea te aplaudă pentru ceva la care știi că ai muncit foarte mult și pentru care ți-ai dat sufletul, este foarte mulțumitor. Mai ales când ai în față o sală mare cu 500-700 de locuri, toate ocupate și cu toți spectatorii în picioare aplaudând… e un sentiment uluitor.

Cum îmbini umorul cu mentalismul? 

Cred că într-un show de divertisment, umorul e ceva foarte important. Degeaba poți să „citești gânduri”. Contează cum le arăți asta oamenilor și umorul e o unealtă foarte bună. Eu cred că sunt un tip serios, dar în niciun caz nu sunt sobru și asta se vede în hohotele de râs de la fiecare show.

Când te pot vedea constănțenii în următoarea reprezentație? 

Vineri, 30 ianuarie, voi veni în Constanța, la Harlequin, de la ora 21.30, cu show-ul „Mental Comedy”. Este un show în care am adunat cele mai comice momente ale mele. A ieșit cel mai comercial show posibil și are un succes extraordinar peste tot pe unde mergem prin țară. Vă aștept pe toți vineri!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii