Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Farcaş, saxofonistul trupei Feelings - „Pe scenă ne dezlănţuim şi creăm o adevărată nebunie”

ro

29 Jun, 2015 00:00 4529 Marime text
Povestea trupei Feelings începe în 2002, an din care ne bucură prin maniera deosebită de a aborda fiecare eveniment şi de a interpreta fiecare piesă din orice repertoriu. Claudiu Farcaş este saxofonistul formaţiei, iar pasiunea pentru muzică o moşteneşte de la mama lui, solistă de muzică populară. Interesul continuu pentru perfecţionare l-a condus către descoperirea şi a altor instrumente: nai, fluier, caval, ocarină şi danofon.

Tu ai ales saxofonul sau el te-a ales pe tine?

Dacă ar fi să fac un rezumat al intersectării mele cu saxofonul sau al apariţiei lui în viaţa mea, aş putea spune că a fost o întâmplare fericită. Mă bucur nespus de mult să experimentez muzica şi implicit saxofonul în această viaţă. Cred că mi-a fost predestinat să cânt la acest instrument. Cu siguranţă a fost o alegere divină!

Atât în liceu, cât şi în facultate, ai studiat în România domeniul artei. Ce poţi să ne spui despre aceste unităţi şi forme de învăţământ?


După toţi aceşti ani în care am studiat muzica, atât în liceu, cât şi la facultate, vă pot spune că este o strânsă legătură între aceste unităţi şi forme de învăţământ. Mai mult decât atât, foarte multe cunoştinţe le dobândeşti încă din şcoală şi liceu. Perfecţionarea pe care tinzi să o atingi în facultate te ajută să fii un mai bun muzician, dar ţine foarte mult de tine şi de cât de mult te dedici acestui domeniu.

Când şi cum a început povestea trupei Feelings?

Trupa Feelings a luat naştere acum mulţi ani, în 2002, mai exact, eu încă nu eram în formaţie atunci. Cătălin (clape) şi Răzvan (voce) sunt membrii care au pus temeliile trupei, ei fiind în măsură să povestească mult mai multe.

Cum sunt componenţii formaţiei în viaţa de zi cu zi, la repetiţii şi în spectacole?

Programul nostru este diversificat - repetiţii aproape zilnic, schimbăm, asamblăm piese, studiem foarte mult şi individual pentru a suna şi a fi cât mai bine pregătiţi. Suntem foarte minuţioşi şi ţinem foarte mult la detalii, de altfel, suntem foarte serioşi în ceea ce facem atât între noi, cât şi la evenimentele unde suntem solicitaţi. Pe scenă, în schimb, ne dezlănţuim şi creăm o adevărată nebunie.

Evocă trei dintre cele mai plăcute amintiri de la concertele voastre!


Avem foarte multe amintiri frumoase de la concertele noastre şi îmi vine greu să vorbesc doar despre trei dintre ele, totuşi, gândindu-mă, chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, am susţinut un concert în Parcul Cancicov din Bacău, organizat de Simba Invest, în parteneriat cu noi. A fost o seară frumoasă, cu un public deosebit, iar în ciuda ploii care se pornise spre sfârşitul concertului, oamenii au rămas într-un număr destul de mare, prin asta demonstrându-ne că apreciază ceea ce facem. Un alt concert deosebit a fost la hotel Aurora din Mamaia, unde prietena noastră de suflet, doamna Mery Mambet, care ne apreciază foarte mult, a făcut ca prezenţa noastră acolo să fie posibilă. E o amintire frumoasă, mai ales că fusese şi lună plină, iar noi am cântat în aer liber în acea seară, iar asta a făcut ca starea tuturor să se amplifice şi să iasă ceva de vis... muzică, mare, lună şi stele. Îi mulţumim pe această cale. Sunt foarte multe concerte în pub-uri ca Manhattan Pub, Valhalla Pub, unde oamenii se distrează după feeling-ul nostru, în Bacău, la noi acasă, în Botoşani şi Suceava, unde publicul se simte extraordinar!

Ce le transmiţi apropiaţilor din Bacău? 

Apropiaţilor din Bacău le mulţumesc că ne apreciază şi că se bucură de apariţiile noastre pe scenele băcăuane şi îi îndemn să fie în continuare receptivi la tot ceea ce noi construim spre a bucura sufletele oamenilor. În viitorul apropiat, trupa Feelings pregăteşte surprize frumoase pe care, cu bucurie, le vom împărtăşi tuturor persoanelor care ne îndrăgesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii