Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chef Adriana Obrocaru – „Participarea mea la MasterChef m-a introdus în tainele artei culinare“ (galerie foto)

ro

21 Apr, 2015 00:00 3627 Marime text
Adriana Obrocaru găteşte de peste 25 de ani chiar dacă, matematic, vârsta nu o recomandă atât de experimentată. Cunoscută mai ales ca finalistă în cadrul concursului televizat MasterChef, constănţeanca noastră îndulceşte şi condimentează astăzi rândurile cu idei şi sfaturi legate de bucătărie.

Cum ai pătruns în domeniul artei culinare?

Cam greu să dau o dată exactă, eram destul de mică când am început să gătesc şi, uşor, uşor, m-am perfecţionat, iar cu adevărat participarea mea la MasterChef m-a introdus în tainele artei culinare.

Pasiunea este probabil cel mai important condiment secret, dar cât cântăresc studiile în desăvârşirea unui bucătar de excepţie?

Contează foarte mult şi studiile, iar bucătarii desăvârşiţi sunt în continuă perfecţionare.

În contextul în care majoritatea telespectatorilor nu au mereu posibilitatea financiară să consume orice aliment îşi doresc, cum priveşti emisiunile culinare difuzate la ore de maximă audienţă?

Ştiu ce înseamnă acest lucru, pentru că un om de rând nu are posibilitatea să mănânce sau să cumpere piept de raţă sau muşchi de vită, deoarece la MasterChef şi eu la rândul meu am mâncat şi am gătit piept de raţă şi muşchi de vită pentru prima dată. Dacă este însă cu adevărat pasionat de bucătărie, poate să culeagă informaţii utile legate de cum să combine diferite condimente sau diferite gusturi.

Cum a decurs pentru tine experienţa MasterChef şi ce fel de sentimente îţi trezesc amintirile legate de aceasta?

Dacă aş avea posibilitatea de a repeta această experienţă, aş face-o! Am rămas prietenă cu majoritatea concurenţilor, chiar acum ne pregătim de nunta Jesicăi, pe 24 mai, când ne vom revedea cu toţii.

 Ce surse de reţete recomanzi amatorilor din bucătărie?

 Dacă au posibilitatea să cotrobăie prin poduri sau prin reţetele bunicilor, aceasta este cea mai bună sursă de inspiraţie; acolo găseşti ce nu te aştepţi, iar reuşita este garantată.

În încheiere, cu riscul de a supăra o parte a cititorilor, care dintre sexe primeşte din partea ta medalia de aur în ceea ce priveşte măiestria culinară?

Se spune că bărbaţii sunt cei mai buni bucătari, dar sunt şi femei bune în bucătărie. Eu acord medalia de aur bărbaţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii