Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alex Florea - "X Factor a fost o experienţă care m-a marcat şi m-a făcut mai puternic" (galerie foto)

ro

11 Jun, 2015 00:00 9346 Marime text
În ciuda vârstei, Alex Florea poate fi catalogat drept un artist complet. Cursurile de canto şi studiul actoriei l-au dezvoltat într-un mod deosebit, iar în prezent transmite pe scenă tot ce îşi propune, într-o manieră foarte originală. Astăzi, vom vorbi despre proiectele sale, experienţa X Factor şi starea muzicii rock în România.

Cine a descoperit că ai voce şi talent actoricesc şi ce fel de sentimente ţi-au trezit aceste aprecieri?

Voce am ştiut de mic că am. Cu toate acestea, pot spune că, la începutul carierei, am fost îndrumat de Mihai Trăistariu către o şcoală de arte, urmând cursul de canto, muzică uşoară cu Theodor Rădulescu. Cât despre talentul actoricesc, pot spune că am fost "descoperit" de către Daniela Hanţiu. O doamnă pentru care am tot respectul şi căreia îi mulţumesc că m-a îndemnat să urmez Actoria la Universitatea "Ovidius". De altfel, cu dânsa am petrecut cei trei ani de facultate şi o am alături şi la masterul pe care îl urmez în prezent.

Cum ai descrie experienţa X Factor?

Aş putea spune că a fost o experienţă unică, dar ar fi banal, pentru că, la urma urmei, toate experienţele pe care le avem sunt unice. A fost o experienţă care m-a marcat, m-a făcut mai puternic. Am întâlnit oameni minunaţi şi, cu această ocazie, le mulţumesc celor care au fost atunci alături de mine şi care mi-au rămas aproape.

Te gândeşti să mai participi la alt concurs de acest tip, poate Vocea României?

Am participat doi ani la rând la Vocea României. De două ori am ajuns la blind-uri. Apoi, în 2014, am fost la X Factor. Am cam obosit să mă tot plimb. Dar mă bate gândul. Asta pentru simplul fapt că, pentru noi, cei care nu suntem pe radio, este aproape imposibil să apărem la marile televiziuni şi să ne facem văzuţi. Chiar şi după experienţa X Factor. Asta poate şi pentru că abordez genul rock, deşi am încredere că, în câţiva ani, rock-ul va reveni din nou pe piaţă. Deja se văd mici progrese.

Care este genul tău preferat de muzică şi pe care dintre artiştii români îi preţuieşti?

Rock-ul ocupă, clar, prima poziţie. Face parte din mine. sau eu fac parte din el. În zona asta mă simt eu. Dar nu sunt străin nici de alte genuri muzicale. Ascult orice fel de muzică bună. Sunt mulţi artişti şi multe trupe pe care îi/le apreciez din diferite puncte de vedere: Holograf, Cargo, trupa mea de suflet, Direcţia 5, Cristi Minculescu, Horia Brenciu, Delia, Smiley etc.

Cât de pregătite consideri că sunt cadrele didactice ale Universităţii "Ovidius" Constanţa pentru a dezvolta latura artistică a tinerilor?

Am urmat Facultatea de Arte a Universităţii "Ovidius" Constanţa, specializarea Artele Spectacolului - Actorie, şi sunt foarte mândru de asta. Profesorii sunt extrem de competenţi. Dacă nu eram mulţumit de cum decurg lucrurile, cu siguranţă abandonam demult. Profesorii sunt de nota 20. Ca şi în cazul genului pe care îl abordez, am observat că teatrul a început să câştige teren puţin câte puţin şi în Constanţa. Poate în 20 de ani, vom ajunge să ne bucurăm mai mult de activităţi culturale. Se fac şi acum, sau se încearcă, dar numărul spectatorilor este scăzut, deşi, de la an la an, numărul lor creşte.

Ce planuri ai pentru viitorul tău muzical şi unde te putem asculta?

Eu încă visez, dar tind să cred că nu este un simplu vis. Am un scop, un ţel pe care sunt sigur că o să îl ating. Momentan, lucrez la nişte piese. Am mai primit piese, am avut colaborări, dar nimic pe gustul meu. În momentul de faţă, îmi conturez propriile idei, urmând ca apoi să merg cu ele la cineva pentru a le definitiva, pentru că nu mă pricep chiar atât de bine. Atâta timp cât ele pornesc din mine, sunt făcute cu suflet, tot ce pot să fac e să sper că vor avea şi un feedback pozitiv. Am avut ieşiri prin pub-uri, cluburi, pe la zilele oraşului şi la foarte multe evenimente private. De altfel, pe acestea le-am avut şi înainte de X Factor. Visez la spectacole (nu simple concerte) mai mari. Momentan, lucrez la un proiect pe care îl voi demara când voi considera că este gata. A venit vara, cu siguranţă voi avea ieşiri publice, iar pe cei care doresc să-mi urmărească activitatea, îi invit pe pagina mea, Alex Florea Official.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii