Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Mădălin Boldea, campion european la gimnastică aerobică „Doar o șansă ai, dă tot ce poți!“ (galerie foto)

ro

25 Sep, 2021 00:00 5824 Marime text
 

 
  • Mădălin Boldea, de la CSS1 Constanța, a cucerit trei medalii la Campionatul European din Italia.
  • Tânărul sportiv a urcat pe podium și la Campionatul Mondial din Azerbaidjan.
  • În vârstă de aproape 16 ani, Mădălin Boldea practică gimnastica aerobică de mic.
 
Sportivul constănțean Mădălin Boldea s-a numărat printre reprezentanții României care au urcat pe podium la Campionatul European de gimnastică aerobică pentru juniori, de la Pesaro (Italia).
 
Legitimat la CSS1 Constanța și pregătit de Cristiana Spînu, Mădălin a cucerit aurul la Aerobic Dance și a luat argint la echipe și la trio. Un alt junior constănțean, Leonard Manta (CS Farul; antrenoare, Cristina Dulgheroiu), a urcat și el de trei ori pe podium în Italia, obținând argint pe echipe și la grup și bronz la trio.
 
În vârstă de aproape 16 ani, Mădălin Boldea practică gimnastica aerobică de mic, începând acest sport la CSS1, clubul pe care-l reprezintă și astăzi. Pe lângă Cristiana Spînu, tânărul gimnast a lucrat o perioadă lungă și cu Nicoleta Copoiu, în prezent fiind pregătit doar de Cristiana Spînu.
 
Aflat, în acest an, la primele sale competiții internaționale oficiale (și ce competiții!), Campionatul Mondial și Campionatul European, Mădălin Boldea s-a descurcat de minune ca reprezentant al României, urcând de patru ori pe podium. Celor trei medalii europene li s-a adăugat, anterior, la Baku, în Azerbaidjan, și una mondială, argint la Aerobic Dance.    
 
Cât de mult contează pentru un tânăr sportiv, ca factor motivator, să urce pe prima treaptă a podiumului la o întrecere de mare anvergură, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Mădălin? La ce nivel ajung emoțiile într-o competiție în compania celor mai buni sportivi de pe continent și din lume?
 
Am discutat despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Mădălin Boldea, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
 
Întrebările redacţiei:
 
1. Mădălin, câți ani aveai când ai început să practici gimnastica aerobică și ce te-a făcut să te apropii de acest sport?
Am demarat acest sport la vârsta de șapte ani. Totul a fost la început ca o joacă, aveam multă energie și îmi plăcea să dansez și să mă mișc de mic. Am fost dus la gimnastică de mama mea. Cei mai buni prieteni ai mei practicau acest sport și am început și eu.
 
2. Primul concurs din cariera unui sportiv e întotdeauna special, rămâne în amintire. Tu ce-ți aduci aminte de la prima ta evoluție în fața publicului?
Țin minte perfect, eram acum aproape șapte ani, pe 4 octombrie 2014, la Cupa Iașiului și aveam tot proba de Trio, cea la care am luat medalia de argint la Europene. Pe vremea aceea, eram nelegitimat și practic am concurat singuri, dar eram totuși atât de fericit, încât îmi venea să plâng atunci când am primit diploma și medalia.
 
3. Ai devenit, recent, campion european în Italia, la Aerobic Dance. Ce sentimente te-au încercat atunci când ai cucerit titlul și cui dedici acest succes?
Am avut emoții mari, iar când am văzut că am luat locul 1 am izbucnit în plâns de fericire și am început să îmi îmbrățișez colegii. Succesul îl datorez antrenoarei, fiindcă m-a pregătit atât de mult timp și pentru că și-a pus toate speranțele în mine că voi ajunge campion. De asemenea, le dedic reușitele mele mamei și tuturor colegilor și prietenilor mei, care au crezut mereu în mine și care mă ajută la greu.
 
4. Ce îi trebuie unui sportiv pentru a deveni campion la gimnastică aerobică? Ce are particular acest sport faţă de celelalte ramuri ale gimnasticii?
După părerea mea, ca să devii campion, așa cum am reușit și eu, este chiar simplu, tot ce trebuie să faci este să crezi în tine până la capăt și să treci peste toate durerile care te încearcă. Gimnastica aerobică este doar pe sol, iar la noi, spre deosebire de gimnastica artistică și ritmică, solul este tare, cam ca un parchet, iar, la preluări, la început mă dureau palmele. De asemenea, în gimnastica aerobică accentul se pune pe rezistență, în acel un minut și jumătate cât durează exercițiul nu ai voie să te oprești.
 
5. Ai participat, în decurs de câteva luni, și la Europene, dar și la Mondiale. Cât de greu îi este unui tânăr sportiv, ajuns în premieră în această onorantă ipostază, să concureze alături de cei mai valoroși gimnaşti din lume, să lupte cu emoțiile și cu grija de a nu comite erori?
Am avut foarte multe emoții înainte să intru pe scenă, dar, când evoluezi pe spațiu, trebuie să îți eliberezi mintea total și să te concentrezi să nu greșești ceva.
 
6. Eşti campion european, ai ridicat mult ştacheta, dar de acum înainte va fi mult mai greu. Va trebui să confirmi aceste rezultate. Faptul că ai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului continental îţi dă mai multă încredere şi motivaţie pentru competiţiile următoare?
Aceste concursuri m-au făcut să realizez cât de puternic sunt de fapt și, desigur, pe viitor, la următoarele competiții mari, am să îmi protejez titlul de campion.
 
7. Care a fost cel mai important sfat pe care l-ai primit până acum de la antrenoarea ta?
Cel mai bun sfat de la antrenoarea mea a fost: „Doar o șansă ai, dă tot ce poți!“.
 
8. Ai un idol în gimnastica aerobică? Dacă da, ce apreciezi cel mai mult la această persoană?
Nu am un idol în gimnastică. Dar aș vrea să ajung idolul cuiva, cândva!
 
9. În viața de zi cu zi, ce hobby-uri ai? În afara gimnasticii aerobice, ce alte sporturi îți mai plac?
În timpul liber, îmi place să mă joc pe calculator, iar ca alte sporturi îmi place mult baschetul.
 
10. În cariera ta, ce obiective ţi-ai stabilit, atât în viitorul apropiat, cât și pe termen lung?
Îmi doresc să cuceresc cât mai multe medalii și să dau tot ce am eu mai bun din mine.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Gimnastică aerobică
Reprezentanți ai CS Farul și CSS1 Constanța, pe podium la Campionatul European. România, 11 medalii (galerie foto)

 
Constanţa
Leonard Manta şi Mădălin Boldea, pe podium la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică

  
Interviu online cu Leonard Manta, campion la gimnastică aerobică
„Sunt mândru să îmi reprezint ţara în întrecerile internaţionale!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii