Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Online cu Iuliana Puşchilă, finalistă la Vocea României s-a terminat Tema a fost - „Spune-mi" cum se simte scena la 16 ani ?

ro

19 Jan, 2012 00:00 5612 Marime text

dsc06011.jpgIuliana Puşchilă, adolescenta de 16 ani a reprezentat Constanţa la concursul Pro TV Vocea României. Puşchilă a reuşit să impresioneze cu interpretarea unei piese de dragoste deosebite. Iuliana se declară foarte fericită că a ajuns în finala concursului Pagina Iulianei Puşchilă este plină de aprecieri ale utilizatorilor de Facebook. Iuliana a fost cea de-a treia clasată în finala Vocea României, cu 20,69% dintre voturi), înaintea lui Cristian Sanda (18,63%) şi după Dragoş Chircu (23,01%), trofeul fiind câştigat de Ştefan Stan (37,67%). Finaliştilor li s-a promis o piesă şi un videoclip realizate de Universal Music Romania, iar câştigătorului - un cec de 100.000 de euro şi un album lansat de Universal Music Romania.

Vă invităm joi, 19 ianuarie de la ora 10.00 la Interviu Online, în direct pe: www.ziuadeconstanta.ro aflăm împreună de la Iuliana, cum a început cariera ei muzicală şi cât timp studiază în fiecare zi, dar şi cum i s-a schimbat viaţa ta după apariţia la televizor! Iuliana Puşchilă va dezvălui şi ce ce planuri are pentru 2012 şi dacă şi-a propus deja să cucerească şi piaţa muzicală internaţională.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro. Cea mai interesantă întrebare va fi premiată de Iuliana.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebările redacţiei:

dsc060682.jpg1. Cum a început cariera ta muzicală şi cât timp studiezi în fiecare zi?

I.P.: Serios am cantat inca de la inceput, pentru ca mi-am dorit sa realizez ceva frumos, pana de curand muzica era doar un hobby si nu o viitoare cariera. De cand am participat la Vocea Romaniei, am demonstrat ca am o sansa sa fac o cariera din asta. Am mai participat si la alte festivaluri din toata tara. Am inceput sa cant de la 8 ani, am lucrat cu mai multi profesori. Am incercat sa cant stiluri cat mai diverdificate tocmai pentru a-mi da seama ce stil ma caracterizeaza. Inca nu mi-am dat seama care este stilul meu. Profesorii m-au lasat pe mine sa aleg. Profesorul meu actual, Theodor Radulescu mi-a spus ca am o voce cu care pot canta orice gen muzical si depinde pe ce ma simt eu cel mai confortabil.

2. Canti si la instrument?

I.P.: Cant si la pian si chitara. Am inceput vocal si apoi am invatat si un instrument. Mi-am dorit sa ma pot acompania singura si de asta am vrut sa invat si un instrument. Studiez cam de doua ori pe sapatamana canto dar studiez si acasa. La instrumente am cate o ora pe saptamana dar studiez foarte mult si acasa. Studiez la Scoala Populara de Arta. Sunt clasa a X la Colegiul National Mircea cel Batran, am ales Colegiul pentru ca vreau sa-mi valorific munca mea din toti acesti ani. Fara scoala degeaba ai cariera in muzica.

3. Cum ai ajuns să participi la show-ul "Vocea României"?

I.P.:  Am postat mai multe filmulete cu mine pe internet in care cantam si am primit un telefon de la Pro Tv sa particip la preselectie. am trecut preselectia, a doua proba a constat in interpretarea unei piese in fata unui juriu de specialitate. Dupa preselectie am ramas 160 de concurenti care urmau sa canta in auditiile pe “nevazute”. Practic aceea a fost ultima preselectie. Eu am deschis aceasta etapa si am reusit sa intorc un membru al juriului. Nu stiam la ce sa ma astept si apoi cand au inceput sa se intoarca unul cate unul mi-a dat speranta ca voi putea duce piesa pana la capat...Si a inceput concursul, eram cate 12 in fiecare echipa.. Etapa duelelor mi s-a parut cea mai dificila pentru ca toti eram foarte buni si alegerile se faceau pe moment. Asta mi s-a parut cea mai grea etapa si cea mai emotionanta. Si intalnirea cu antrenorul meu, Horia Brenciu a fost la fel de emotionanta. Si in cantonament m-am descurcat toate, era o echipa mare si operativa...Finala a fost la fel de emotionanta, nu am scapat de emotii si nu cred ca voi scapa vreodata de ele si nici nu ar fi bine. A fost o etapa la care intr-un fel ne-am luat la revedere de la toti colegii dar a fost frumos pentru ca am avut ocazia sa facem duet cu antrenorii, cu vedetele si lucrurile acestea nu stiu cand poti sa le faci intr-o cariera. Nu au existau rivalitati, favoritisme, le-am si spus si celorlalti ca indiferent cine urma sa castige, erau fericiti ca am ajuns pana acolo. Consider ca am si alte sanse in cariera, indiferent de rezultatul acestui concurs.

4. Cum s-a schimbat viaţa ta după apariţia in acest show de televiziune?

I.P.: A doua zi am plecat acasa. Am dormit, aveam tone de mesaje si erau multe incurajari si felicitari. M-am bucurat foarte mult ca pentru unii oameni eu am fost castigatoarea si acei oameni ma sustin si acum. Ma pot considera vocea feminina a Romaniei, dar acest titlul era cu doua taisuri. Pe de o parte mi-as fi inceput prea brusc concertele si era un dezavantaj pentru educatia mea. Asa pot lucra pe ambele fronturi. Oamenii ma admira mai mult acum si sunt mandri de mine. Ei stiau ca eu cant, dar faptul ca am fost la televizor atat timp a crescut cota de popularitate. Nu am avut probleme reale cu fanii desi sunt si oameni foarte insistenti cu mesaje pe facebook. De Craciun am primit un cadou de la un fan prin posta si asta mi-a placut. Am primit un parfum , niste ursuleti de plusi si doua calendare cu fotografiile mele. Acum am devenit prieteni, il cheama Mihai Costea din Tecuci.

5. Cum suna primul mesaj pe care l-ai primit in timpul concursului?

I.P.: Primul mesaj a fost de la mama care m-a felicitat dupa ce am iesit de pe scena.

6. Ce ai învăţat de la „antrenorul" tau, Horia Brenciu?

I.P.: Am invatat sa iubesc scena, multe trucuri in situatii de criza pe scena din care sa iesim onorabil. Horia este un suflet mare, ne trata pe toti din echipa in mod egal, nu a facut nicio diferenta intre noi. Cu cat avansam in concurs, cu atat imi doream sa ajung in finala. Pentru Horia conteaza foarte mult sa fi dedicat muncii mele. Si imaginea pe care mi-au creat-o in timpul show-ului mi s-a potrivit. Nu au exagerat cu nimic , au tinut cont de varsta mea.


7. Ce planuri ai acum, după finalizarea competiţiei? O să îţi dezvolţi cariera muzicală aici, vei pleca la Bucuresti sa fi mai aproape de showbizz?

I.P.: Imi doresc multe hit-uri, momentan nu colaborez cu niciun compozitor dar cu siguranta o voi face cu cei de la Universal.

8. N-ai primit nici cecul de 100.000 de euro şi nici albumul, dar beneficia de un single (piesă şi videoclip), lansate de asemenea de Universal Music România. In ce stadiu sunt, v-ati apucat de treaba?

I.P.: Urmeaza sa lucram la piesa si sper sa iasa cat mai bine.

9. Cum arata viaţa ta, in spatele scenei. Ai totusi 16 ani...

I.P.: In ultima vreme viata mea este putin iesita din tipar, pentru ca am lipsit putin de la scoala. In rest viata mea  normala, stau singura din clasa 9. ma consider o persoana independenta si norocoasa ca parintii au incredere in mine. In orice caz nu sunt total nesupravegheata. Imi place sa caut muzica, sa citesc despre muzica, sunt dispusa sa platesc astistul care-mi place, in general ascult pop-rock sau rockz chiar heavy-metal, chiar jazz, blues. Imi place blues-ul. Mi-am placea sa pot canta blues cu o trupa. Ma gandesc sa-mi fac o trupa.

10. Cum te simti insa cand esti pe scena si canti?

I.P.: Pentru mine totul este natural, iubesc scena incat sunt gata sa fac totul pentru a ma simti bine. Depinde de publicul caruia ii cant. La Vocea Romaniei, am avut sustinatori si m-am simtit foarte bine. Am cantat in deschidere la CC Catch la Sala Palatului, oamenii au fost impresionati. Am cantat si la festivalul Mangalia impreuna cu Mihai Traistariu, publicul a fost numeros si am primit reactii foarte placute. 

11. Cum se trateaza acum colegii de la liceu, profesorii, esti deja o mica vedeta?

I.P.:Profesorii nu ma favorizeaza doar ca sunt intelegatori cu situatia in sine. Mai am inca de recuperat.  Imi doresc oricum si o alta profesie sa nu traiesc din muzica. Dar daca vor avea foarte mult succes probabil ca ma voi axa pe muzica.

12. Ai un artist preferat cu care ti-ai dori poate sa canti candva?

I.P.: Mi-ar placea sa cant cu Pink, Beyonce, Alicia Keys, Andra, Monica Anghel, Catalin Josan, Jon Bon Jovi, James Hetfield si altii.

13. Cu ce interpreti sau compozitori ai colaborat pana in acest moment?

I.P: Mihai Traistariu, Voltaj, Horia Brenciu , astept si alte colaborari.

14. Ce crezi ca ti-a lipsit sa castigi concursul "Vocea Romaniei"?

I.P.:Voturile in primul rand. Nu cred ca greselile tehnice mai aveau vreo importanta in finala. Oamenii stiau deja cu cine o sa voteze. Dar a contat si prestatia noastra si ne-am straduit sa fim la fel de buni. Cazurile sociale impresioneaza mereu. Chiar daca as fi avut o poveste nu cred ca as fi vandut-o public. Chiar daca totul a fost un experiment atat pentru noi cat si pentru producatori, a iesit foarte bine. De la editie la editie descopeream altceva, nu am fi reusit unii fata altii, ne-am completat. Am avut multe ajutoare - am invatat miscare scenica de la Baletul Dansez pentru tine. Nu cred ca as mai incerca un alt concurs de gen, decat daca nu as reusi sa ma lansez. 

15. Unde te vezi peste cativa ani? Ti-ar placea sa urmezi o cariera solo sau alaturi de o trupa?

I.P.: Astept sa vad ce-mi rezerva viitoare dar daca asteptarea va fi prea mare, voi face si eforturi personale. Nu poti face spectacol pe negativ. Am nevoie de o trupa oricum. 

16. Ai interpretat mai multe piese de dragoste in timpul concursului. A fost alegerea ta, te caracterizeaza?

I.P.:  Piesele le-am ales impreuna cu antrenorul meu. La inceputul concursului am facut cu totii o lista si din ea imi alegeam ce voi canta in etapa urmatoare. 

17. Ce stil vestimentar te caracterizeaza ca artist?

I.P.: Mi-a placut foarte mult ultima rochie din finala atunci cand am cantat cu Voltaj.  Tinuta conteaza foarte mult, trebuie sa te ridici la anumite standarde. 

18. Cat de mult conteaza aspectul pentru un artist?

I.P.: In Romania, aspectul conteaza. Indiferent cat de buna ai vocea, trebuie sa arati bine. Artistele clasice care si-au pus amprenta au ramas apreciate indiferent de aspectul lor fizic. Dar artistele din noul val din Romania arata cu totul altfel. Le admir pe artistele din noul val, pentru faptul ca reusesc sa se mentina din punct de vedere al aspctului fizic, pentru ca le au aproape pe toate. Le admir dar nu reprezinta stilul meu , eu voi avea stilul meu.

19. Dincolo de muzica ce ti-ai propus sa faci in urmatorii ani?

I.P.:  Imi doresc sa invata bine la scoala, nu vreau doar note bune ci sa acumulez multa informatie. Sunt constienta ca nu ma voi mai intalni cu acesti an si trebuie sa profit de ei la maxim din toate toate punctele de vedere.

20. Exista o persoana careia simti nevoia sa-i multumesti pentru saltul tau in cariera muzicala?

I.P.: Cred ca mamei mele pentru ca s-a ocupat de mine. A stat cu mine atat timp acolo, departe de casa, m-a ajutat sa depasesc si momentele grele. Mama m-a încurajat sa fac muzica pentru ca a vazut cat de mult imi doresc. Sunt singura la parinti si acum s-a dovedit un avantaj de data asta, desi eu mi-as fi dorit sa am un frate mai mare. Evident ii multumesc si tatalui, in fiecare emisiune mi-a adus colege care sa ma sustina, a depus si el mult efort cat timp au tinut editiile live. Tata este si managerul meu. Am un contract care imi impune sa le cer voie pentru orice aparitie a mea, mai ales televizata.

Iuliana astepta mesajele voastre si pe pagina oficiala de Facebook - Iuliana Puschila-Vocea Romaniei!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • invitat ziua 19 Jan, 2012 11:20 @Ely: multumesc frumos!
  • invitat ziua 19 Jan, 2012 11:19 @Andy S: multumesc frumos!
  • Andy S 18 Jan, 2012 18:50 Iuliana Puschila mult succes!!!
  • Ely 18 Jan, 2012 18:45 ESTI CEA MAI TARE TE ADOR MULTA BAFTA!