Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Cristian Gabriel Munteanu, solistul trupei Acoustic Dream „Este o mare provocare să fii artist în Constanţa“

ro

02 Oct, 2019 16:18 4785 Marime text

Muzica a fost, este şi va rămâne mereu un refugiu pentru oamenii care sunt prinşi în cotidian. De dimineaţă ne trezim, bem cafeaua, mergem la serviciu, mâncăm la prânz, venim acasă, facem treburi casnice şi ne culcăm.
Dar, între acestea, căutăm metode de relaxare, iar muzica a fost, încă din cele mai vechi timpuri un moment de respiro pentru o persoană, indiferent de categoria socială. În Constanţa, puţini artişti îşi împărtăşesc aptitudinile de a transmite mai departe emoţie, de a scoate din robotizarea socială un om. Printre ei se numără şi Cristian Gabriel Munteanu, solistul trupei Acoustic Dream. În curând urmează şi lansarea unui album cu piese proprii. Despre importanţa muzicii în viaţa noastră, dar şi despre planurile artistului local, am discutat vineri, 4 octombrie 2019, în cadrul unui interviu, care a fost în direct pe www.ziuaconstanta.ro.


Cât de importantă este muzica în viaţa tuturor?

Eu sunt de părere ca muzica este acel lucru fără de care nu se poate trai. Încercaţi să vă imaginaţi viaţa fără muzică... Fără acel "nani, nani, puiu' mami"... Fără ABBA, Michael Jackson... NIMIC nu ar mai fi la fel. Muzica este glasul sentimentelor. Fără sentimente suntem doar nişte roboţei simpatici. Urmează să-mi fac un tatuaj cu "Music is what feelings sound like“.


Ce înseamnă pentru tine viaţa de artist local?

Viaţa de artist local... Este o mare provocare să fii artist în Constanţa. Din mai multe motive... Unul ar fi faptul că publicul constănţean nu este un public "educat". Nu este un public care sa știe sa răsplătească artistul, deşi îi vezi ca le place ce faci, nu îţi aplaudă întotdeauna performanta. Feedbackul lor apare doar la sfârşit când le mulţumești pentru timpul lor și te aplaudă. Dar nu este suficient pentru un artist. Artistului trebuie să-i arăţi dacă ţi-a plăcut sau nu. Dacă aplauzi după fiecare melodie artistul îţi va da mai mult. Inexplicabil, artistul este atât de bun pe cât este publicul de bun.


În câteva cuvinte, pentru a vă cunoaşte lumea, ce stil muzical abordaţi?

Stilul muzical... Eu personal, ca solist vocal, prefer melodiile lente. Îmi place să cant muzică lentă. Dar totodată ador și piesele energice, care "mişcă". Ca gen muzical avem mai multe influenţe. De la Holograf, Direcţia 5, Elena Cârstea, Bosquito până la Ed Sheeran, Michael Buble, Michael Jackson, Tina Turner etc.


Cum aţi descoperit această pasiune?

Pasiunea mea pentru muzică există de mult. Încă de când eram mic, pe la 5-6 ani, organizam cu sora mea, spectacol pentru Mosş Crăciun de 45 de minute cu muzică, dans și poezii. Din păcate pentru mine, nu am exploatat aceasta pasiune a mea din varii motive. Am învăţat să cânt la chitară în preajma vârstei de 13-14 ani pe vremea când eram cercetaș al României, prima apariţie pe scenă a fost la 16 ani pe scena Casei de Cultură din Constanţa, iar acum 4 ani a fost pentru prima dată când am fost plătit pentru o cântare.


Cum putem păstra valorile locale pentru a nu ajunge să ajungă să fie „comerciali”?

Nu as ști cum să îţi răspund. Nu văd care sunt valorile locale care trebuiesc păstrate.. Depinde de la artist la artist ce vrea sa performeze și unde...


Ce recomandaţi tinerilor talente muzicale de pe plan local?

Recomandarea mea pentru ei este să fie serioși. Să fie serioşi şi perseverenţi, să nu se lase descurajaţi de NIMENI ȘI NIMIC. Să repete până efectiv se plictisesc de piese, iar când s-au plictisit să le mai repete un pic. Doar prin repetiţie poţi deveni mai bun. Și să accepte orice cântare indiferent pe câţi bani (până la un punct). Trebuie sa își facă "rodajul" cu public.


Am auzit ceva de un album cu piese proprii. Câteva detalii puteţi să ne oferiţi?

Ce să zic... Aţi auzit dumneavoastră ceva, dar nu cu mare acurateţe. Într-adevăr lucrăm intens la proiectul Acoustic Dream, noi fiind o trupă de coveruri, am decis cu ceva timp în urma că trebuie să avem "identitatea" noastră și, mai cu seamă, un repertoriu cu piese proprii. Lucrăm deja la a 5-a piesă Acoustic Dream, prima deja este pe reţelele de socializare și are un feedback peste așteptările mele. Iar în perioada imediat următoare urmează să mai postăm încă 2 piese. Despre album cred ca putem discuta în 2020.


Care sunt planurile pe termen lung cu privire la cariera de artist?

Pe termen lung nu îmi doresc să fac nimic altceva decât să cânt. Eu am deţinut un business timp de 10 ani (baruri, pub-uri și vreo 4 beach baruri), business din care m-am retras la 1 ianuarie 2018 și am decis să urmez cariera muzicală ca un fulltime job și consider că este una dintre cele mai bune 3 decizii luate în viaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii