Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoSudEst JALE ÎN MAMAIA LUI MAZĂRE - Fața nevăzută a celei mai „fashion“ stațiuni (galerie foto)

ro

26 Sep, 2013 00:00 4129 Marime text
Dacă în timpul sezonului estival, răsăritul de soare de pe plajele Mamaiei îl puteai admira alături de nostalgici și pițipoance care se clătinau pe tocurile de 15 cm la ieșirea din cluburile de fițe, acum razele ce ies din mare mângâie cald mormanele de gunoi abandonate pe nisip. Oare când și-o face milă cineva și va ridica mizeria de pe plajă?


Nici cererea în căsătorie nu mai e ce a fost odată. În căutarea unui loc perfect pentru o declarație de dragoste, un tânăr a făcut marea greșeală să vină în Mamaia, unde a fost perturbat de bicicliștii ce făceau slalom printre scoici și dune de nisip, iar grămezile de gunoi din jur i-au stricat, mai mult ca sigur, atmosfera romantică... 


În fața hotelului de trei stele Mercur-Minerva zac încă mormane de gunoi de cinci stele, iar meniurile în care găseai cele mai rafinate băuturi, cocktailuri amețitoare și mâncăruri alese, la prețuri piperate, sunt împrăștiate prin toată stațiunea. O să dispară la un moment dat, doar sunt „biodegradabile“!


Blue Flag este simbolul protecției mediului, la cel mai înalt standard, și promotorul unui tu-rism de calitate! Pentru a obține distincția steagului albastru, fiecare plajă trebuie curățată în fiecare seară. Programul european implică mult mai multe reguli stricte și nu e de mirare că litoralul românesc a pierdut toate distincțiile Blue Flag. 



Când treci prin fața acestei construcții închise hidos cu porți de fier ruginite, ce te duc cu gândul la un service auto, nici nu-ți trece prin minte că vara este unul dintre restaurantele exclusiviste din Mamaia, unde lumea bună se strânge pentru a admira marea și a petrece o seară de vis și unde nu ai nici o șansă să găsești un loc liber în weekend.


Club de fițe, fuste mini, băieți de bani gata, șampanii scumpe și mașini luxoase. Asta găsiți vara la Bellagio, unul dintre cluburile care au făcut ca Mamaia să câștige titlul de cea mai fashion stațiune din lume, în 2012, la Monte Carlo. Cum credeți că ar reacționa juriul dacă ar vedea ce ascunde acum clubul constănțean?


Unul dintre principalele puncte slabe ale fotografiilor este acela că nu pot reda senzațiile olfactive. Însă dacă te plimbi prin fața hotelului Iaki vei simți, cu siguranță, mirosul insuportabil lăsat de WC-urile publice abandonate pe plajă, ascunse în spatele buruienilor și a munților de gunoaie de pe buza promenadei.



Ceea ce vara nu îți sare în ochi din cauza aglomerației, zgomotului și carelor alegorice multicolore sunt clădirile din zona Cazino, împărțite în două categorii contrastante: cele roase de vreme, uitate de investitori și autoritățile locale, care stau să cadă peste turiști, ascunse sub bannere publicitare, și cele noi, aflate în construcție.

Sursa: InfoSudEst
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii