Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Cum îi obligă ministerul de finanțe pe viitorii părinți adoptivi să înșele statul, pentru a respecta și codul muncii, și legea adopției?

ro

20 Jul, 2013 12:05 1989 Marime text
În urma scrisorii primite pe adresa redacției, am încercat să răsfoim Legea Adopției și să punctăm pasajele care se lovesc cap în cap și obligă viitorii părinți adoptivi să încalce legea. De asemenea, am stat de vorbă cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale căror răspunsuri ne-au pus pe gânduri, în timp ce reprezentanții Ofi-ciului Român pentru Adopții nu au făcut decât să ne confirme că legea este strâmbă și prost aplicată.

1. CUM TE MAI DUCI LA MUNCĂ DACĂ TREBUIE SĂ TE ACOMODEZI CU COPILUL TIMP DE 90 DE ZILE?! După toate formularele completate și analiza atentă a asistenților maternali și a psihologilor, când specialiștii constată că părinții pot forma cu micuțul o familie, vor solicita tribunalului să încredințeze copilul în vederea adopției, pe o perioadă de 90 de zile. Pe perioada celor 90 de zile, specialiștii DGASPC vor vizita familia de două ori pe lună, pentru a observa cum s-au acomodat părinții cu copilul și acesta din urmă cu părinții.

Citiți articolul integral pe:  info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii