Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la municipalitate Secţia Neonatologie a Spitalului de Urgenţă Constanţa intră în reabilitare

ro

22 Apr, 2017 00:00 6180 Marime text
Municipalitatea a eliberat, pe data de 19 aprilie, Autorizaţia de construire nr. 456, care a fost solicitată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, prin Asociaţia „Dăruieşte Aripi“ şi Asociaţia „Inima Copiilor“.
 
Actul emis de Primăria Constanţa constă în „Recompartimentări interioare nestructurale şi modernizarea Secţiei Neonatologie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa“. Investiţia va fi realizată de Asociaţia „Dăruieşte Aripi“ şi Asociaţia „Inima Copiilor“. Autorizaţia de construire nr. 456 este valabilă 12 luni.
 
Cu sprijinul Fundaţiei Vodafone, Asociaţia „Dăruieşte Aripi“, în parteneriat cu Asociaţia „Inima Copiilor“, va construi la Constanţa o secţie performantă pentru copiii născuţi prematur, după modelul celei de la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti.
 
„Lucrările urmează să înceapă în cel mai scurt timp şi vor dura aproximativ un an“, a declarat, ieri, Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. Valoarea proiectului se ridică la peste 1,3 milioane de euro, din care 300.000 de euro vin de la Asociaţia „Dăruieşte Aripi“, 300.000 de euro de la Asociaţia „Inima Copiilor“, iar 700.000 de euro de la Fundaţia Vodafone România.
 
La final, fiecare încăpere de tratament va avea gaze medicale, incubatoare şi echipamente medicale de ultimă generaţie, mobilier specializat, iar sistemul performant de climatizare şi tratare a aerului va asigura sterilitatea necesară. Anual, 1.000 de copii născuţi cu probleme grave sau prematur sunt trataţi în Secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa. Cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Romania, Asociaţia „Inima Copiilor“ a construit la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti cea mai modernă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Europa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii