Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un restaurant şi o carmangerie se vor construi pe strada Dumbrăveni din Constanţa!

ro

12 Nov, 2016 00:00 5477 Marime text
Pe strada Dumbrăveni nr. 35A - 37, lot 1+2, Palazu Mare, Constanţa, un om de afaceri constănţean doreşte să realizeze o investiţie în domeniul alimentaţiei publice. În acest scop, Dan Pala a depus la Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului documentele pentru obţinerea acordului de mediu necesar realizării proiectului „Construire imobil P+1E - spaţiu comercial, carmangerie, alimentaţie publică şi refacere împrejmuire“.
 
Terenul studiat se află pe strada Dumbrăveni nr. 35A - 37, lot 1+2, Palazu Mare, municipiul Constanţa, şi are o suprafaţă de 1.879 mp. Imobilul este proprietatea lui Dan Pala, conform actului de alipire nr. 582 din 20.05.2016, şi este cuprins în intravilanul construibil al municipiului Constanţa.
 
Pe acest teren, proprietarul solicită să realizeze lucrări de construire a două corpuri de clădire cu regim maxim de înălţime P+1E şi refacere împrejmuire teren. Cele două corpuri sunt organizate astfel: corp C1, cu regim de înălţime P+1E, cuprinzând la parter spaţiu comercial, carmangerie şi funcţiuni complementare, iar la etaj - alimentaţie publică şi spaţii anexe; corp C2, cu regim de înălţime parter, cuprinzând platformă barbeque şi zonă de alimentaţie publică cu spaţii anexe.
 
Potrivit memoriului depus la APM, accesul auto şi pietonal în incintă se va realiza din strada Dumbrăveni. Pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, s-a proiectat o rampă specifică în spaţiul comercial, având înclinaţia de 8% şi fiind prevăzută cu balustradă metalică.
 
Construcţiile rezultate vor avea structură tip cadre cu stâlpi şi grinzi din beton armat. Închiderile perimetrale se vor realiza din cărămidă tip Porotherm sau blocuri de BCA, iar compartimentările interioare - din cărămidă şi panouri de ghips carton pe structură metalică. Acoperişul propus este de tip terasă, cu învelitoare din foi bituminoase.
 
La exterior vor fi utilizate materiale de finisaj durabile şi de bună calitate, în culori armonioase. Astfel, pe faţade se vor combina diverse tipuri de tencuială decorativă. Se va proceda la mărirea gradului de izolare termică a clădirii prin placarea pereţilor la exterior cu plăci de polistiren expandat. Terasele şi balcoanele se vor placa cu gresie antiderapantă de exterior sau cu piatră naturală.
 
Potrivit proiectului, la parter vor fi amenajate un spaţiu comercial de 59,30 mp, spaţii de depozitare, cameră frigorifică, vestiare, birou, precum şi o carmangerie, care fi prevăzută cu săli de tranşare, preparare, cameră frigorifică şi sală condimente. La etaj vor fi amenajate restaurantul, cu o suprafaţă de 166 mp, bucătăria - 37,7 mp, vestiarul şi terasa. Al doilea corp de clădire va cuprinde terasa barbeque, un salon şi un oficiu. În total, suprafaţa construită a corpului 1 este de 372,3 mp şi cea desfăşurată de 626,80 mp, iar a corpului 2, de 85 mp. De asemenea vor fi amenajate 14 locuri de parcare şi 220 mp de spaţii verzi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii