Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un investitor doreşte elaborarea unui PUZ pentru un teren arabil din Lazu. Va construi locuinţe şi case de vacanţă (document)

ro

23 Feb, 2019 00:00 3452 Marime text
Radu Neguţu a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare aferent proiectului „PUZ - stabilire reglementări urbanistice zonă locuire şi funcţiuni complementare”.
 
Amplasamentul este situat pe parcela A488/8, sat Lazu, comuna Agigea, judeţul Constanţa. În urma stabilirii temei-program, documentaţia aferentă proiectului a fost întocmită la cererea beneficiarului Neguţu Radu, în vederea derulării studiilor preliminare de urbanism. Planul urbanistic zonal are la bază avizul de oportunitate nr. 27/19.10.2018, anexă la certificatul de urbanism nr. 615/19.10.2018, emis de Primăria comunei Agigea. Zona studiată prin PUZ are suprafaţa de 4.989 mp (0,5 ha) şi include amplasamentul care a generat studiul PUZ şi vecinătăţile acestuia, conform limitelor zonelor de reglementare aprobate prin PUG comuna Agigea.
 
Indicii urbanistici ai PUZ, propuşi pe funcţiuni şi categorii de intervenţie, sunt procentul de ocupare a terenului - POT max. 35% şi coeficientul maxim de utilizare a terenului - CUT max. 1,05 pentru locuinţe, iar pentru clădiri care au alte funcţiuni decât cea de locuit 70% şi CUT maxim 1,40. Destinaţia terenului este teren aflat în intravilan TDI, iar categoria de folosinţă a terenului este cea de teren arabil, în prezent.
 
Funcţiunea dominantă a zonei va fi de locuinţe individuale amplasate pe loturi, inclusiv construcţii de cazare turistică de tip vilă, pensiune, minihotel.
Utilizări permise cu condiţii: activităţi de producţie, ateliere, servicii, întreţinere, cu condiţia ca acestea să se desfăşoare în interiorul loturilor şi fără a constitui sursă de disconfort sau poluare pentru vecini. Se interzice orice activitate care poate constitui perturbarea confortului de locuire permanentă şi sezonieră sau un pericol pentru siguranţa şi sănătatea locuitorilor.
 
Regimul de înălţime va fi de maximum P+2E. Imobilele (atât casele de locuit, cât şi cele de vacanţă şi dotările turistice) urmează a fi construite cu materiale şi finisaje de calitate superioară.
 
În urma aprobării Planului Urbanistic General, s-a stabilit pentru această zonă amplasarea de clădiri de locuit, prin aceasta propunându-se extinderea zonei rezidenţiale existente în condiţii de densitate medie şi cu prezervarea caracterului natural al zonei, „trupul BE1 - extindere Lazu, cu destinaţia actuală de agricol“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza documentul depus la APM Constanţa.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii