Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cartier rezidenţial ar putea prinde contur la Techirghiol! Câţiva investitori vor modificarea Planului Urbanistic Zonal

ro

15 Nov, 2016 00:00 3908 Marime text
Mai mulţi oameni de afaceri doresc să realizeze o investiţie în localitatea Techirghiol, scop în care au iniţiat modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul „Construire locuinţe pentru parcela A268/26 - în vederea introducerii în intravilan şi parcelării pentru locuinţe, Techirghiol“. Iniţiatorii sunt Nicolae şi Octavian Traicu, Viorica RusicaSilvia Buruiană, Mariana Bercea, care au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia necesară PUZ-ului pentru parcela nr. A268/26 cu nr. cadastral 106759, în suprafaţă de 3.200 mp, situată în Techirghiol, judeţul Constanţa, conform planului de încadrare în zonă, relaţionarea acestei zone cu localitatea, prin crearea unor bune legături de comunicaţii prin rezolvarea circulaţiilor existente şi nou propuse, dimensionarea, funcţionalitatea şi aspectul arhitectural al clădirilor, integrarea şi armonizarea noilor construcţii cu cele existente, circulaţia juridică a terenurilor, echiparea cu utilităţi edilitare, elemente de protecţia mediului.
 
„Necesitatea întocmirii PUZ-ului pentru zona studiată a rezultat din necesitatea stabilirii unor reglementări urbanistice în vederea introducerii în intravilan şi parcelării terenului şi construirii de locuinţe pe loturile parcelate: terenul în cauză este arabil, extravilan; scoaterea din circuitul agricol şi includerea acestuia în intravilan şi schimbarea regimului terenului în teren de construcţii prin prezentul PUZ“, se precizează în proiectul depus la APM.
 
Amplasamentul este favorabil, situat în partea de sud a intravilanului Techirghiol, la circa 1.500 m faţă de centrul oraşului. Iniţiatorii precizează că, deşi terenul se află în extravilanul localităţii, au fost deja aprobate PUZ-uri, în vecinătatea amplasamentului studiat, ceea ce demonstrează necesitatea lărgirii intravilanului localităţii. Viitoarea zonă configurată va fi de tip rezidenţial, cuprinzând locuinţe individuale şi funcţiuni complementare acestora.
 
Accesul la loturile în discuţie se realizează din DE 270, care face legătura cu centrul oraşului şi strada proiectată B. Accesurile la loturile proiectate se fac din strada proiectata A. DE 270 este un drum de exploatare cu lăţimea actuală de 4 m şi care urmează a fi lărgit la 12 m.
 
Potrivit proiectului, în viitoarea zonă rezidenţială propusă se vor găsi şi funcţiunile complementare rezidenţialului, zone de servicii-comerţ, cultură-culte, recreere, timp liber, grădiniţe, dotări social-culturale etc. marcate în planşa de reglementări urbanistice. Conform documentului, parcelările propuse vor respecta suprafaţa de aprox. 300 - 600 mp, rezervarea a 5 - 7% din teren pentru spaţii verzi, Procentul de Ocupare a Terenului este de maximum 40%, regimul de înălţime va fi de P-P+2, se vor respecta aliniamentele propuse faţă de străzi de 5 m, lăţimea loturilor va fi de minimum 12 m, iar a drumurilor din zona studiată, de 10 - 12 m. Locurile de parcare vor fi amenajate în incinta proprietăţilor parcelate, fiind prevăzute câte 1-3 locuri de parcare pentru fiecare locuinţă individuală.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii