Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bloc de patru etaje va fi ridicat pe strada Pescăruşului din Năvodari. Cine este investitorul

ro

25 Jan, 2017 00:00 2993 Marime text
Dacă investitorul imobiliar Marian Airinei va obţine avizele necesare pentru a derula proiectul „Locuinţe colective Parter + 4 Etaje - amenajare curte şi împrejmuire teren“, în Năvodari va fi ridicat un nou bloc de patru etaje. Recent, acesta a depus un memoriu de prezentare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea obţinerii acordului de mediu pentru investiţia pe care o pregăteşte pe strada Pescăruşului nr. 63.
 
Potrivit memoriului, proiectul a fost întocmit pe baza temei-cadru elaborate de beneficiar, dar ţinând cont de particularităţile terenului din punctul de vedere al vecinătăţilor, al orientării faţă de punctele cardinale, al însoririi şi iluminării, al condiţiilor stabilite prin documentaţiile de urbanism în ceea ce priveşte regimul de aliniere şi înălţime, al asigurării numărului de locuri necesare pentru parcări, al condiţiilor impuse prin certificatul de urbanism şi al altor criterii, aşa cum susţine investitorul.
 
Pe terenul studiat, care are suprafaţa de 879 mp, investitorul doreşte să realizeze un ansamblu rezidenţial, clădirea fiind compusă dintr-o secvenţă de trei cilindri. Cele două volume de la capetele ansamblului reprezintă unităţile locative, în timp ce volumul central asigură circulaţia pe verticală - casa scării şi lift. Suprafaţa construită va fi de 290 mp, iar cea desfăşurată, de 1.482 mp, la un Procent De Ocupare a Terenului propus de 35% şi un Coeficient de Utilizare a Terenului de 1,68.
 
Clădirea va găzdui 27 de unităţi de cazare: 18 garsoniere şi nouă apartamente de două camere. Din punct de vedere funcţional, construcţia va fi organizată astfel:
- parter: cameră tehnică, spaţiu acces clădire, scară de acces la etaje, două garsoniere, un apartament de două camere;
- etajele 1 - 4: scară de acces la etaje, hol de acces unităţi locative, patru garsoniere şi două apartamente de două camere.
 
Sistemul constructiv este alcătuit dintr-un radier general pentru fundaţie, amplasat pe un pat de piatră. Pentru suprastructură se vor folosi pereţi şi stâlpi de beton armat legaţi prin planşee groase din beton armat. Accesul auto şi pietonal la teren se propune a se realiza din strada Pescăruşului, de pe latura de sud a proprietăţii, iar împrejmuirea terenului se va realiza pe toate cele patru laturi.
 
Investitorul susţine că oportunitatea investiţiei este argumentată prin documentaţia de certificat de urbanism aprobată şi presupune construirea imobilului cu destinaţia de locuinţe colective. Construirea imobilului este justificată având în vedere că amplasamentul se află într-o zonă destinată construcţiilor cu caracter locativ, conform PUZ-ului aprobat pe zonă de Primăria Năvodari.
 
Investiţia va fi realizată pe persoană fizică şi are ca obiectiv construirea şi ulterior valorificarea investiţiei prin vânzarea unităţilor locative. În proiect este precizat faptul că folosinţa actuală a terenurilor învecinate, în cea mai mare parte, priveşte activităţi locative - locuinţe individuale şi locuinţe colective, a căror destinaţie nu se va modifica.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Marian Airinei, din Năvodari, figurează ca asociat în două societăţi, una dintre ele fiind radiată: Air Company SRL, în funcţiune, şi Air Company Construct SRL, radiată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii