Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei certificate de urbanism emise de municipalitate CFR SA pregăteşte modernizarea căii ferate din Portul Constanţa

ro

09 Mar, 2019 00:00 2440 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a obţinut, pe data de 7 martie, de la Primăria Constanţa, pentru Sucursala Regionala CF Constanţa, trei certificate de urbanism, necesare modernizării linilor de cale ferate din incinta Portului Constanţa.
 
Certificatul de urbanism nr. 664 presupune modernizarea TN, L1, L2, situate în dana 45-48, Mol 3 Port "B" Constanţa. Certificatul de urbanism nr. 666 constă în modernizare TN, buclă chei nord, staţia Port A Constanţa. Al treilea certificat de urbanism, nr. 667, presupune modernizare TN, magazii Socep L3,4 şi 5, dana 35-43, Mol 2, port B Constanţa.
 
Reamintim că CFR SA a demarat, anul trecut, procedura de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării infrastructurii feroviare din Portul Constanţa. Contractul este estimat la o valoare de 12,3 milioane lei (2,6 milioane euro), nu va fi împărţit pe loturi şi se va derula pe o perioadă de 18 luni, de la data atribuirii. Obiectivul contractului de prestări servicii este de a asigura soluţia optimă pentru executarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, cât şi economic şi financiar, precum şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice, conform cu cerinţele prevăzute în documentaţia de atribuire.
 
Modernizarea este necesară deoarece infrastructura feroviară din portul Constanţa este învechită şi nepotrivită contextului actual. Modernizarea infrastructurii feroviare va lua în considerare soluţii de asigurare a cerinţelor tehnice în conformitate cu legislaţia europeană, precum încărcarea pe osie 22,5 t, posibilitatea de operare a trenurilor de marfă cu o lungime de 740 m şi o viteză tehnică de cel puţin 100 km/h.
 
Citește și:
 
Infrastructura feroviară din Portul Constanţa va fi modernizată. Licitaţie pentru studiul de fezabilitate (document)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii