Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Staţiunea Olimp se îmbogăţeşte cu o nouă pensiune! Cum va arăta construcţia

ro

19 Oct, 2016 00:00 4108 Marime text
Sudul litoralului românesc se bucură, în ultimii ani, de mai multă popularitate decât până acum şi de aceea tot mai mulţi investitori au început să se orienteze către această zonă pentru a construi spaţii de cazare şi magazine.
 
Societatea Art Proiect Ion SRL intenţionează să construiască o pensiune P+1E în staţiunea Olimp şi să împrejmuiască terenul deţinut, în acest sens depunând actele necesare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Noua pensiune ar urma să fie amplasată în municipiul Mangalia, staţiunea Olimp, Lotul 4, limitrof Camping Olimp, strada Amfiteatru nr. 5, nr. cadastral 109028.
 
Noul obiectiv de investiţie va consta în construirea unui imobil cu regim de înălţime P+1E, cu funcţiunea de „structură de cazare turistică”. Investiţia are ca scop creşterea gradului de atractivitate turistică a staţiunii Olimp, prin realizarea unui imobil cu destinaţie turistică.
 
„Prin proiectul propus se doreşte atragerea şi încurajarea vizitatorilor de a se bucura de frumuseţile litoralului marin, ca urmare a edificării acestei structuri turistice în oraşul staţiunii Olimp. Necesitatea investiţiei rezidă în importanţă dezvoltării infrastructurii specifice activităţilor turistice în cadrul staţiunii Olimp, concurând de asemenea la creşterea atractivităţii şi a potenţialului turistic al zonei. De asemenea, în mod indirect, proiectul va avea impact asupra dezvoltării mediului de afaceri local, dar şi a comunităţii locale, cointeresate în dezvoltarea economică a localităţii“, se arată în motivarea proiectului din memoriul depus la APM. Scopul proiectului este ca, pe terenul de 782 de mp, să se realizeze investiţia „Structură de cazare turistică P+1E şi împrejmuire teren”.

Cum va arăta pensiunea?

Lucrările cuprind construirea unui imobil P+1E, cu destinaţie turistică, adiacent laturii estice se va executa o piscină (inclusiv camera tehnică îngropată), zonă de parcare, care va cuprinde patru locuri de parcare în incinta proprietăţii, alei pietonale, spaţiu verde şi împrejmuire teren. Suprafaţa construită a pensiunii este de 265 mp, iar cea desfăşurată este de 565 mp. Imobilul va fi funcţional în sezonul estival.
 
Obiectivul va dispune de dotări moderne, la un grad de confort sporit, conform cerinţelor normelor actuale europene pentru staţiunile de odihnă şi turism. Potrivit proiectului, la parter vor fi amenajate o cameră pentru persoanele cu dizabilităţi, trei studiouri compuse din hol, baie, chicinetă, loc de luat masa, zonă de relaxare, zonă de dormit, terasă, precum şi un hol, un birou şi un spaţiu tehnic. La etaj va fi construit un oficiu cu grup sanitar propriu, cu zone distincte pentru depozitare rufe curate, rufe murdare şi articole de curăţenie, trei studiouri compuse din hol, baie, chicinetă, loc de luat masa, zonă de relaxare, zonă de dormit, terasă şi o cameră compusă din baie, chicinetă, loc de luat masa, zonă de relaxare şi zonă de dormit.
 
La exterior, terasele şi trotuarele se vor placa cu gresie, iar zona de acces va fi finisată cu pavele carosabile. Proiectantul a prevăzut ca intrarea în vilă, precum şi toate zonele din curte vor fi accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi, iar pentru accesul auto şi pietonal se vor realiza porţi metalice din strada Amfiteatru, la vest de proprietate.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Art Proiect Ion SRL a fost înfiinţată în 2003 şi are sediul social în Bucureşti, Sectorul 3, strada Doamnei nr. 3. Capitalul social, de 200 de lei, integral vărsat în 20 de părţi sociale, este deţinut în mod egal de Veronika Maria Ion şi Cătălin Lucian Ion. Administratorul societăţii este Cătălin Lucian Ion. Conform codificării CAEN, societatea se ocupă cu activităţi de arhitectură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii