Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitarea acordului de mediu de către un constănţean pentru un bloc de trei etaje, respinsă de APM Constanţa. Iată explicaţiile agenţiei!

ro

02 Feb, 2018 00:00 2679 Marime text
Ali Cenghiz Lupule a primit răspuns de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, de la care a solicitat acord de mediu pentru proiectul „Construire imobil locuinţe colective P+3e+Pod tehnic - intrare în legalitate“. Investiţia imobiliară este realizată pe strada Dinu Lipatti nr. 5 (fost careu VIII, lot 10).
 
Astfel, APM Constanţa a publicat decizia de respingere a solicitării acordului de mediu nr. 16708RP din 19.01.2018. „Ca urmare a solicitării depuse de Ali Cenghiz Lupule, cu domiciliul în municipiul Constanţa, strada Bogdan Petriceicu Hasdeu, pentru proiectul „Construire imobil locuinţe colective P+3e+Pod tehnic - intrare în legalitate“, supraetajarea clădirii cu un nivel în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată a clădirii se va putea autoriza numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării“, a precizat APM Constanţa.
 
În urma verificării amplasamentului, conform procesului-verbal nr. 16708RP/18.01.2018, înregistrat la APM Constanţa cu nr. 83/18.01.2018, potrivit căruia investiţia este realizată, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a respins solicitarea acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil locuinţe colective P+3e+Pod tehnic - intrare în legalitate“, menţionând că supraetajarea clădirii cu un nivel în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată a clădirii se va putea autoriza numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării.
 
Motivele care au stat la baza deciziei sunt următoarele:
- în conformitate cu HG 445/2009, cu modificările şi completările ulterioare, acordul de mediu reprezintă actul administrativ emis de către autoritatea competentă pentru protecţia mediului prin care sunt stabilite condiţiile şi, după caz, măsurile pentru protecţia mediului, care trebuie respectate în cazul realizării unui proiect;
- proiectul se încadrează în prevederile HG nr. 445, cu modificările şi completările ulterioare, motiv pentru care APM Constanţa ar fi trebuit să declanşeze etapa de încadrare, în vederea stabilirii necesităţii efectuării evaluării impactului asupra mediului;
- în conformitate cu Ordinul nr. 135/2010, art. 5, alin. 1, privind aprobarea metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private - „Evaluarea impactului asupra mediului nu poate fi efectuată după ce lucrările de investiţie au fost demarate sau proiectele au fost realizate“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii