Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul unui hotel care urmează să fie construit în stațiunea Mamaia, contestat prin intermediul avocaților (documente)

ro

10 Oct, 2020 00:00 3577 Marime text
  • S-a încheiat consultarea publică pentru Planul Urbanistic Zonal pentru un hotel din nordul stațiunii Mamaia - zona Butoaie
  • Beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării pentru terenul cu număr cadastral 249016, zona restaurant Estival
  • Inițiatorul PUZ-ului este Pia Maria Dumitru Danielopolu
  • Partea reclamantă în cadrul procesului de consultare publică a fost administratorul SC Complex Alcor SA, Cornel Cușa, prin intermediul avocatului Adrian Avram


S-a încheiat consultarea publică pentru Planul Urbanistic Zonal pentru un hotel din nordul stațiunii Mamaia - zona Butoaie.
În data de 03.06.2020 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal – “modificarea reglementărilor urbanistice pentru terenul cu număr cadastral 249016, zona restaurant Estival, Staţiunea Mamaia“, depunând anunţul de intenţie şi planul cu adresele stradale în vederea notificării proprietarilor din zona de studiu.
Pe perioada consultării, au fost primite mai multe sezizări cu privire la documentația publicată de către investitor pe site-ul primăriei Constanța.
Inițiatorul PUZ-ului este Pia Maria Dumitru Danielopolu.

Potrivit documentelor, în zona studiată se va desfășura în cadrul următoarelor principale categorii: construirea pe teren liber și extinderea sau modernizarea construcțiilor existente. Autorizarea acestor categorii de construcții și amenajări urmează să se supună procedurilor legale și regulamentului aferent PUZ. Planul va reglementa terenul în vederea construirii unui imobil cu funcțiuni turistice sau de locuire, stabilind indicatorii urbanistici, regimul de înălțime, retragerile construcțiilor față de vecinătăți, precum și modul de integrare funcțională și volumetrică în peisajul construit al stațiunii Mamaia.

Partea reclamantă în cadrul procesului de consultare publică a fost administratorul SC Complex Alcor SA, Cornel Cușa, prin intermediul avocatului Adrian Avram, vezi secțiunea “documente”.
Contestatarii au adus la cunoștiință mai multe impedimente cu referire la intenție PUZ: “afectarea căilor de acces (o stradă şi două alei) indispensabile accesului turiştilor către unităţile de cazare şi alimentaţie publică deţinute de petenţi; suprimarea căilor de acces pentru intervenţia pompierilor şi ambulanţelor; distanţa foarte mică între imobilele (M1 cu P+4E şi M2 cu P+2+3E retras), ce urmează a fi construite, de 5 metri, respectiv 10 metri, faţă de faţada nordică a hotelului deţinut de petenţi, ceea ce va duce la estomparea vederii pentru ferestrele de nord ale hotelului; necesitatea studiului de însorire; viitorul imobil ocupă spaţiul de parcare al hotelului Alcor, deţinut de petenţi; afectarea spaţiului verde aferent zonei de nord a hotelulul Alcor; edificarea noilor construcţii M1 şi M2 în zona în care se află nodul de canalizare al hotelul Alcor, restaurantului Estival și autoservirii Siret”.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii