Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD-ul Europroiect SRL pentru locuințe colective pe malul lacului Siutghiol din Constanța, lansat în dezbatere publică

ro

13 May, 2021 00:00 3065 Marime text
  • Primăria Constanța a publicat propunerile pentru consultarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru imobil locuințe colective și dotări pe malul lacului Siutghiol, zona campus
  • Inițiatorul PUD-ului este Europroiect SRL iar elaborator Agorapolis SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul municipalității până la data de 25.05.2021
  • Suprafața de teren care a generat PUD este 11.414 mp și este situat în intravilanul UAT Constanța
  • Se intenționează realizarea unui ansamblu de 3 locuințe colective și dotări conexe

Primăria Constanța a publicat propunerile pentru consultarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru imobil locuințe colective și dotări pe malul lacului Siutghiol, zona campus universitar din municipiu.
Inițiatorul PUD-ului este Europroiect SRL iar elaborator Agorapolis SRL.
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul municipalității până la data de 25.05.2021 și care pot fi consultate în secțiunea "documente".

Observațiile vor fi transmise în scris sau prin email la adresa: primarie@primaria-constanta.ro sau depuse la registratura Primăriei, la Centrul de Informare Cetățeni, aflat în incinta CIty Park Mall, în atenția Serviciului Strategii și Planificare Urbană.
Comunicarea rezultatelor consultării vor fi publicate în perioada 26.05.2021 - 04.06.2021.

Suprafața de teren care a generat PUD este 11.414 mp. Conform extrasului de carte funciară eliberat sub nr. cerere 133123 /06.09.2019, terenul cu numărul cadastral 251155 este situat în intravilanul UAT Municipiul Constanța și este proprietatea Europroiect SRL.

Se intenționează realizarea unui ansamblu de 3 locuințe colective și dotări conexe, dintre care două construcții de locuințe sunt edificate, în intravilanul municipiului Constanța, pe malul
sudic al Lacului Siutghiol.

Zona este reglementată prin „PUZ Zona Campus Universitar” aprobat cu HCLM 109/2017.
Suprafața de teren pe care se propune investi ția este de 11.414 mp dintre care 8.414 sunt curți construcții și 3.000 mp au categoria de folosință arabil.
Suprafața desfășurată a construcțiilor propuse este de aproximativ 13.300 mp, iar proiecția la sol a construcțiilor, de aproximativ 3.450 mp.

CUT-ul pentru ansamblu va fi de 1,4 , iar POT-ul de 35 %. Prevederile aprobate prin ”PUZ Zona Campus Universitar”,aprobat cu HCLM nr. 109/2017 prevăd respectarea pentru ZONA III a unor reglementări definite de un CUT maxim admis de 2,5 mp ADC/mp.teren și a unui POT maxim admis de 50%.

Prin urmare, propunerea respectă reglementările propuse prin „PUZ Zona Campus Universitar” aprobat cu HCL nr. 109/2017.
Prezentul PUD urmărește să detalieze modul de amplasare în parcelă a construcțiilor propuse, indicând retragerile laterale și posterioare și față de aliniament (implicit a edificabilului maxim), stabilirea accesurilor carosabile și pietonale, a num ărul și amplasarea locurilor de parcare, a circulațiilor publice către Malul Lacului Siutghiol, conform temei beneficiarului și a reglementărilor impuse de documentațiilor de urbanism de nivel superior aprobate anterior prezentului studiu.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Proiectul demarat de grecii de la Europroiect, lângă hotelul Ibis din Constanţa, modificat societatea C.N.D. Residence Investment SRL

Prietenia cu primarul Mazare, secretul grecilor de la Europroiect



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii