Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere Modificări în trama stradală din Vama Veche, în vederea viitoarelor investiții imobiliare

ro

24 Aug, 2020 00:00 1873 Marime text
  • Doi investitori doresc elaborarea unui PUZ pentru modificarea tramei stradale dintr-o zonă din Vama Veche
  • Necesitatea vine în contextul dezvoltării imobiliare a zonei
  • Cei doi investitori doresc construirea unor imobile în Vama Veche, într-o zonă fără tramă stradală
Khodr Abdul-Aziz și Neagu Bogdan au depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare teren în vederea construirii unor imobile P+2E”, în județul Constanța.
Documentația urbanistică este întocmită în vederea realizarii unei trame stradale într-o zonă neconstituită din punct de vedere urbanistic, a lotizării și a reglementarii urbanistice a loturilor: Parcela 467/3/5/2 – proprietate Primăria Limanu, IE103850 – proprietate privată, IE101877 – proprietate privată (lot care a inițiat PUZ), IE102107 și IE102109 – proprietate privată, IE107183 – proprietate privată, lot neintabulat – proprietate Primaria Limanu situat în vecinatatea și în lungul pistei de biciclete existente.        Adresa imobil ce a generat necesitatea întocmirii P.U.Z.-ului este comuna Limanu, sat Vama Veche, județul Constanta, număr Carte Funciara  IE101877.
În imediata vecinătate a amplasamentului studiat se găsesc zone construite cu locuințe și unități de cazare, comerț și alimentație publică, precum și terenuri exploatate agricol (sud și vest). În prezent zona studiată, respectiv reglementată, este neconstituită din punct de vedere urbanistic, nu prezintă tramă stradală, loturi și infrastructură tehnico-edilitară.
Pentru asigurarea accesibilității și circulațiilor auto și pietonale în zona reglementată se propune o tramă stradală alcătuită din străzi de categoria a III, cu dublu sens de circulație, conforme legislației și normativelor în vigoare. Accesul auto și pietonal principal în zonă se va realiza prin prelungirea pe direcția nord-sud a străzii existente Tudor Vladimirescu, respectiv prin racordarea circulației auto și pietonale la str. Falezei în zona pistei de biciclete existente în zonă.
Se propune reglementarea traficului auto și pietonal prin realizarea unei trame stradale rectangulare dispusă relativ pe direcția est-vest/nord-sud, astfel:
-       realizarea a 4 străzi noi și modificarea profilului transversal a celei de-a 5-a (ce mărginește la sud zona reglementată și include pista de biciclete existentă), paralele, dispuse pe direcția est-vest, de categoria a III, cu dublu sens;
-       realizarea a 4 străzi noi, paralele, dispuse pe direcția nord-sud, de categoria a III-a, cu dublu sens, prima de la vest la est reprezentând prelungirea str. Tudor Vladimirescu.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii