Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de reconfigurare a magazinului Auchan de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa. Cât va investi Immochan Imobiliare

ro

08 Jun, 2018 00:00 4202 Marime text
La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depusă documentaţia proiectului „Modificare interioară galerie comercială Auchan, amplasare lift interior şi exterior, modificare faţade, reamenajare spaţii exterioare“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Este vizat magazinul Auchan de pe şoseaua Mangaliei nr. 195A din Constanţa. Beneficiar este societatea Immochan Imobiliare SRL.
 
Prin Certificatul de urbanism nr. 799 din 9.03.2018 se solicită: modificare interioară galerie comercială Auchan, amplasare lift interior şi exterior, modificare faţade, reamenajare spaţii exterioare.
Modificările propuse au drept scop îmbunătăţirea experienţei comerciale a clienţilor, precum şi rezolvarea unor neajunsuri funcţionale ale clădirii existente.
 
Astfel, se vor realiza modernizări care ţin de aspectul vizual al galeriei comerciale (refacere finisaje, deschiderea vizibilităţii spre anumite zone comerciale), dar şi reconfigurări care sunt menite să crească standardul de funcţionare al galeriei: amenajarea unor grupuri sanitare moderne şi adecvate, asigurarea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi, separarea fluxului de marfă de cel comercial, asigurarea unei mai bune protecţii în caz de incendiu etc. Se doreşte ca centrul comercial să devină un nucleu al zonei, prin atragerea cumpărătorilor şi a comercianţilor.
 

Ce presupune investiţia

 
Prin investiţia propusă, se vor obţine următoarele caracteristici: suprafaţă totală zonă de intervenţie - 39.268 mp, regim de înălţime - P+1(parţial) (nu se modifică), P.O.T. propus - 26,89% (creşte de la 26,88%), C.U.T. propus - 0,35 (existent 0,35), suprafaţă spaţii verzi - 4.701 mp (se intervine prin suplimentarea suprafeţei verzi existente pe cât posibil), locuri de parcare - 483 de locuri de parcare la sol, respectiv 20 de locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, conform HCL nr. 113/27.04.2017 ce vizează aprobarea Regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate pe raza municipiului Constanţa.
 
Imobilul (teren şi construcţie) care face obiectul solicitării este amplasat în, municipiul Constanţa, şoseaua Mangaliei nr. 195A - zona Post Control (parcela A1121/6, lot 5/1, A1121/6, lot 3) - lot 1/2/2/1 şi lot 1/2/1. Imobilul (teren şi construcţie) este identificat prin numerele cadastrale 244515 (construcţie 244515-C1), respectiv 241495, conform documentaţiei anexate. Vecinătăţile terenului sunt: la nord - domeniu privat, nr. cadastral 242595; la est - domeniu privat, nr. cadastral 244516; la sud - domeniu privat, nr. cadastral 219100, 219711, 235265; la vest - domeniu privat, nr. cadastral 241193, 242161, 242162.
 
Conform Certificatului de urbanism nr. 799 din 9.03.2018, amplasarea clădirilor faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei se realizează cu respectarea regimului de construire marcat pe plan pentru fiecare unitate teritorială de referinţă. În cazul în care parcela se învecinează cu clădiri retrase faţă de limitele laterale ale parcelei, amplasarea se realizează la o distanţă egală cu jumătate din înălţimea la cornişă, dar nu mai puţin de 3 m. Prin propunerea de modificare a galeriei comerciale Auchan, se păstrează limitele existente ale clădirii. Singura intervenţie propusă care aduce modificări este amplasarea unei platforme de marfă, adiacentă faţadei clădirii pe latura de sud. Această intervenţie respectă limitele impuse pentru amplasarea faţă de limitele clădirii.
 

Căi noi de acces sau schimbări ale celor existente

 
Accesurile pietonale în clădirea supusă intervenţiei se menţin, astfel încât accesul publicului în galeria comercială se realizează prin sasurile de acces de pe laturile de vest şi de sud. Aceste zone de acces sunt parcate de zone acoperite cu copertine metalice, care se păstrează. Deoarece clădirea existentă nu a fost conformată pentru asigurarea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi, accesul de pe latura de sud se modifică prin adăugarea unui lift de persoane interior (inclusiv pentru cele în fotoliu rulant).
 
Accesul general în incintă se realizează din şoseaua Mangaliei, prin zonele de N-V şi S-V ale incintei. Acestea nu se modifică. Se intervine doar pentru reorganizarea fluxurilor din parcare, astfel încât să se obţină o utilizare mai eficientă a spaţiului. De asemenea, se delimitează mai clar o zonă pietonală exterioară, perimetrală clădirii, între cele două puncte de acces.
 
Parcările au fost dimensionate conform standardelor, iar numărul de locuri de parcare corespunde reglementărilor în vigoare, inclusiv celor din HCL nr. 113/27.04.2017 ce vizează aprobarea Regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate pe raza municipiului Constanţa, astfel: 483 de locuri de parcare la sol; 20 de locuri de parcare la sol pentru persoane cu dizabilităţi.
 
De asemenea, se reamplasează punctele de coborâre/preluare clienţi pentru traseul de transport gratuit al Auchan şi se asigură o zonă de staţionare pentru maşinile de transport. Deoarece se reconfigurează fluxul de aprovizionare marfă pentru chiriaşi în interiorul galeriei comerciale, astfel încât să nu se intersecteze cu fluxul clienţilor, devine necesară asigurarea unui spaţiu de acces al maşinilor de tonaj mare pe latura de nord-vest a clădirii. Pentru aceasta, se prevede amplasarea unei platforme de marfă cu casă închisă pe colţul de nord-vest şi asigurarea unui traseu scurt pentru maşinile de marfă, cu reasfaltarea punctuală a traseului (tonaj greu). Pentru a nu incomoda funcţionarea parcării pentru clienţi, se impune limitarea orară pentru accesul auto de aprovizionare.
 
Relaţia cu alte proiecte existente sau planificate
 
Imobilul (terenuri şi parte a construcţiei) este proprietate privată a Immochan Imobiliare SRL, în baza protocolului pentru transferul dreptului de proprietate asupra activelor imobile - conform contractului de transfer de întreprindere nr. 6777/09.06.2015, modificat prin actul adiţional nr. 6905/08.12.2015, ambele atestate de către Avocat Irina Ivanciu, din cadrul SCA Popovici Niţu Stoica & Asociaţii. Astfel, Immochan Imobiliare a obţinut de la Art Bau International SRL drept de proprietate asupra imobilelor (teren) şi construcţii, drept total sau cotă indiviză.
 
În cadrul construcţiei, Immochan Imobiliare SRL are drept de proprietate asupra unităţilor care constituie galeria comercială, zona pe care este propusă intervenţia. În paralel cu intervenţiile propuse prin acest proiect, proprietarul hipermaketului (Auchan România SRL), cu acordul Immochan Immobiliare SRL, efectuează lucrări de „reconfigurare spaţii interioare, refacere sisteme de instalaţii, construire clădire anexă pentru instalaţii“ pentru întreaga clădire, în baza Autorizaţiei de construire nr. 1633 din 9.11.2017 emise de Primăria Municipiului Constanţa.
 
Valoarea estimată a proiectului este de 634.267,08 euro fără TVA sau echivalentul în lei a 2.935.895,46 de lei fără TVA. Lucrarea se va executa în baza realizării unor licitaţii cu firme de construcţii agreate de beneficiar, perioada de execuţie fiind de trei luni.
 

Immochan Imobiliare SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 2007, firma Immochan Imobiliare SRL are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 488.389.824 de lei, integral vărsat, este compus din 1.565.352 de părţi sociale, valoarea unei părţi sociale fiind de 312 lei.
Immochan Imobiliare SRL este deţinută de SC Soficole Exploitatiemaatschappij BV, cu sediul în Olanda, Amsterdam.
 
Persoane împuternicite sunt: Tatian Diaconu - director, Stephane Alexis Joseph Marie Leverger - administrator, Philippe Roussel - administrator, Valentin Serrano Martinez - administrator, Frederic Alain Andre Bellon - administrator. Immochan Imobiliare SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În anul fiscal 2015, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 93.023.729 de lei şi un profit de 9.050.876 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 23 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 109.259.351 de lei şi un profit de 11.043.176 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii