Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri Ioan Tapangea continuă investițiile din județul Constanța. Proiecte imobiliare și siguranță pentru angajați

ro

27 Feb, 2021 00:00 5488 Marime text
  • COVID-19 a pus, pentru mulți oameni de afaceri, o barieră între situația reală și oportunități
  • Omul de afaceri Ioan Tapangea a continaut să investească în proiectele imobiliare și nu numai
  • Deținătorul lanțului Mario Poker Club nu a lăsat salariații fără loc de muncă, chiar dacă a însemnat să îi țină în șomaj tehnic
  • Carierele de piatră au funcționat bine, fiind ultimul an pe profit


Afaceristul constănțean Ioan Tapangea bifează o serie de investiții la malul mării. Domeniul imobiliar îi priește și continuă expansiunea, dar nici afacerile legate de sălile de jocuri de noroc sau carierele de piatră nu se lasă mai prejos, chiar dacă ultimul an a fost unul plin de provocări din cauza pandemiei COVID-19.

Trecem în revistă cea mai nouă investiție a afaceristului este ridicarea clădirii de patru etaje pe strada Opalului, din Constnața. Afaceristul a obținut Autorizația de Construire nr. 170 din data de 10 februarie 2021 pentru ridicarea unui imobil de patru etaje, pe strada Opalului nr. 3 din municipiul Constanța. Imobilul va avea funcțiunea de parcare multietajată. Mai mult, urmează să fie eliberată autorizația de construire pentru un alt imobil la adresa respectivă, care va avea un regim de înălțime P+9. Pentru eliberarea documentației, investitorul trebuie să asigure locurile de parcare, prin imobilul P+4 (parcare multietajată)
 

One Construction Top SRL

Totodată, pe 12 februarie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a dat undă verde pentru alte două investiții imobiliare ale omului de afaceri, prin societate One Top Construction SRL, care urmează să edifice două imobile D+P+5-6E Retras +7E, în zona Mamaia Nord, pe strada D10.

De asemenea, prin aceeași firmă s-au ridicat și imobilele de trei etaje de pe strada Smaraldului din Constanța, prin AC 73 din data de 14/01/2019.
Înființată în anul 2018, One Construction Top SRL are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Asociați sunt Ioan Tapangea cu 50% din capitalul social, Nicoleta Adriana Pop cu 25% și Gabriela Marinela Stoicescu cu 25%. Administratorul firmei, care se ocupă de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, este Gabriela Marinela Stoicescu.


Mario Star SRL

Ioan Tapangea este și deţinătorul lanţului „Mario Poker Club”, administrat de fiul său Mario Tapangea, compus din circa 45 de săli de jocuri. Pentru anul financiar 2019, Mario Star SRL este pe plus. Totodată, nu au existat situații în care să fie concediați angajați, din contră, au fost create chiar noi locuri de muncă. Pentru anul 2020, unde a funcționat doar o treime din an, salariații au beneficiat de șomaj tehnic pentru restul anului.

În anul 2019, Mario Star SRL a avut un profit de 4.525.436 lei, la 93 de salariați și o cifră de afaceri de 22.894.241 lei.


Euroextract SRL

Ioan Tapangea se ocupă și de extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei şi a ardeziei. Euroextract SRL este firma prin care funcționează carierele de piatră ale afaceristului de la malul mării. Cu o vechime de 30 de ani, firma este înființată în 1991 și sunt cariere de piatră la Palazu Mic și Piatra.

Euroextract, avea în anul 2019 un număr de 23 de angajați, cu o cifră de afaceri de 3.292.901, cu o pierdere de 217.956 lei – pierderea fiind datorată investițiilor făcute de afacerist. În prezent, societatea are 49 de angajați.

La Piatra, județul Constanța, cariera este singura din zona de est, care extrage și procesează atât șist verde cât și calcar. Aceste agregate de carieră sunt livrabile sub forma de piatră concasată pe diferite sorturi și sunt folosite atât în prepararea mixturilor astfaltice (cribluri), cât și ca piatră de umplutură pentru realizarea de platforme, terasamente, fundații, piste, drumuri. La Palazu Mic, este extras șist verde.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii