Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă pensiune agroturistică se construieşte la Corbu!

ro

19 Dec, 2016 00:00 3174 Marime text
O nouă pensiune turistică se va construi în localitatea Corbu, semn că investitorii au văzut potenţialul turistic al zonei. Recent, un investitor, Anişoara Traşcă, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa actele necesare obţinerii acordului de mediu pentru construirea unei pensiuni turistice în localitatea Corbu din judeţul Constanţa.
 
Potrivit proiectului depus, „Construire pensiune agroturistică Ani & Adi P+1E+M, amenajare agrement şi împrejmuire teren în localitatea Corbu, comuna Corbu, judeţul Constanţa“, Anişoara Traşcă intenţionează să construiască o pensiune agroturistică de categoria 3 margarete, care să aibă foişor din lemn cu loc de făcut grătar, trotuare betonate, loc de joacă pentru copii, zonă pentru cultivare legume, zone de flori de grădină, spaţii verzi şi locuri de parcare. Potrivit proiectului, suprafaţa construită propusă este de 84 mp, suprafaţa desfăşurată, de 252 mp, foişorul din lemn va avea o suprafaţă de 25 mp, spaţiul de joacă pentru copii va avea o suprafaţă construită de 90 mp, parcarea şi aleile de acces vor ocupa 305 mp, iar spaţiile verzi, zona pentru flori şi grădina de legume vor avea o suprafaţă de 1.791 mp. În prezent, terenul este liber de construcţii, însă Procentul de Ocupare a Terenului propus este de 4,85% iar Coeficientul de Utilizare a Terenului propus este de 0,119.
 
Construcţia propusă va fi amplasată în comuna Corbu, intravilan, parcela A 266/8/5, lot 1, jud. Constanţa. Terenul are o suprafaţă de 2.371 mp. Pensiunea agroturistică va fi o structură de primire turistică situată în zona rurală care va oferi servicii de cazare, masă bazată pe produse agrozootehnice şi activităţi de relaxare şi recreere, făcând posibilă cunoaşterea naturii, a culturii locale şi a formelor tradiţionale de viaţă din regiune. Agro-pensiunea va fi o afacere de familie, căile de acces proprii şi spaţiile înconjurătoare vor fi bine întreţinute, accesul în camerele de dormit şi în grupurile sanitare se va face în mod direct, fără a trece prin alte camere folosite pentru dormit, şi vor fi asigurate racordurile la utilităţile publice, se arată în proiectul depus la APM.
 
Cazarea se va face în pensiunea propusă spre finanţare, alimentaţia va fi bazată pe bucătăria locală, specifică regiunii, şi va fi servită în stil familial, la ore stabilite de clienţi, cu meniu fix. Gazdele se vor ocupa direct de primirea turiştilor şi de programul acestora pe tot parcursul sejurului pe care îl petrec la pensiune.
 
Sistemul constructiv adoptat pentru realizarea agro-pensiunii propuse este de cadre din beton armat. Închiderile la exterior vor fi realizate din pereţi din zidărie din BCA. Fundaţiile vor fi tip tălpi continue sub ziduri şi grinzi de fundare şi se vor realiza din beton armat. Planşeul peste parter se va realiza din beton armat, iar peste etajul 1, din lemn. Tâmplăria va fi formată din profil PVC, cu geamuri termopan, iar acoperişul va fi de şarpantă cu ţiglă ceramică. În camere, pardoselile vor fi de parchet laminat, iar holurile şi grupurile sanitare vor avea pardoseală de gresie.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Anişoara Traşcă deţine Traşcă Anişoara Întreprindere Individuală, în localitatea Corbu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii