Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altă şcoală din Constanţa va fi reabilitată termic! Ce spune directorul Şcolii nr. 17 „Ion Minulescu“

ro

07 Oct, 2016 00:00 3362 Marime text
O altă şcoală din municipiu va întra într-un program de reabilitare termică demarat de Primăria Constanţa. Municipalitatea a eliberat, ieri, Certificatul de urbanism nr. 2984 pentru proiectul „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 «Ion Minulescu» din Constanţa”, situată pe strada Meşterul Manole nr. 18.
 
Directorul Şcolii nr. 17 „Ion Minulescu“, prof. Valentina Mesea, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că lucrările de reabilitare termică sunt foarte utile deoarece, în acest fel, se fac economii la costurile pentru încălzire din iarnă. „Anul trecut am solicitat Primăriei derularea acestor lucrări, pe care ne doream să le facem noi, însă dura mai mult, era mai greu. Noi avem centrală pe gaze, iar copiii noştri nu au suferit niciodată de frig, dar aceste lucrări sunt foarte utile. Cred că fiecare şcoală are nevoie de reabilitare termică. Am fost destul de prompţi cu această solicitare. Am depus noi un mic studiu de fezabilitate, apoi a venit cineva de la Primărie care a studiat mai bine situaţia. Am înţeles că sunt în faza de licitaţii, pentru că sunt mai multe şcoli prinse în acest program”, a precizat directorul şcolii.
 
Aceasta a adăugat că speră ca, până la începutul anului şcolar viitor, lucrările de reabilitare termică să fie finalizate. „Suntem pe lista şcolilor reabilitate pentru că ne-am agitat, am insistat, am făcut eforturi pentru şcoala noastră”, a subliniat Valentina Mesea.
 
În urmă cu câteva săptămâni, o altă unitate de învăţământ din Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand”, a primit certificatul de urbanism pentru demararea aceluiaşi tip de lucrare de reabilitare termică a clădirii.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii