Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Poalelungi, primit de vecini cu braţele deschise. Nimeni nu s-a opus intenţiei sale de a construi în Piaţa Chiliei

ro

05 Sep, 2015 00:00 10387 Marime text
Pe 21 august, la ora 10.00, constănţenii erau invitaţi să participe la dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei municipiului Constanţa având ca subiect eliberarea Planului Urbanistic Zonal pentru "Zona delimitată de strada Făgetului, strada Chiliei, strada Aviator Romeo Popescu şi strada Garabet Ibrăileanu", conform Avizului de Oportunitate nr. 67023/14.05.2015. Iniţiatorul PUZ-ului este medicul dermatolog Tudorel Poalelungi. Mai exact, investiţia sa vizează un teren pe strada Făgetului, pentru care intenţiona să crească procentul de ocupare - de la 35 la 75% - şi coeficientul de utilizare - de la 1,1 la 1,62. Acesta vrea să ridice o clădire P+1E+M, după demolarea construcţiilor existente pe terenul său, şi o anexă în faţa casei, cu destinaţia "cabinete medicale".
 
Constănţenii au avut aşadar şansa de a contesta proiectul imobiliar al medicului, dar nimeni nu s-a arătat deranjat de apariţia construcţiei. La dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei pe 24 iulie, dintre cei 46 de proprietari din zonă care au fost notificaţi de reprezentanţii Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa s-a prezentat doar unul, şi nici pe durata derulării procesului de informare şi consultare publică nu s-au înregistrat solicitări din partea vreunei persoane interesate de proiect.
 
Aşa cum menţionam într-o ediţie anterioară, medicul constănţean Tudorel Poalelungi, specialist în dermatovenerologie, obţinea de la Primăria Constanţa, pe 1 iulie, Certificatul de Urbanism nr. 2098. Actul, valabil doi ani, a fost emis în scopul elaborării unui PUZ pentru zona delimitată de străzile Făgetului, Chiliei, Romeo Popescu şi Garabet Ibrăileanu. Intenţia de elaborare a PUZ-ului pentru zona respectivă din cartierul Piaţa Chiliei s-a aflat şi în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa. PUZ-ul doctorului Poalelungi a fost elaborat de biroul individual de arhitectură al arhitectului Mihai Isacov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii