Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maternitatea a devenit neîncăpătoare Clinica Euromaterna se extinde cu un etaj

ro

17 Jun, 2016 00:00 5188 Marime text


Euromaterna SA, societatea pe care funcţionează cunoscutul spital privat de obstetrică şi ginecologie, a obţinut, ieri, de la Primăria Constanţa, un nou certificat de urbanism.
 
Actul va sta la baza proiectului clinicii privind supraetajarea imobilului existent D+P+2e+3tehnic cu un etaj parţial, având funcţiunea de spital clinic - maternitate. Actul vine după ce, anul trecut, spitalul privat a obţinut un alt act de acest tip, care viza însă  „Extindere imobil - spital clinic existent cu un corp administrativ - parter, cu funcţiunea de birouri şi supraetajare imobil existent - corp zona conferinţe pentru funcţiunea reanimare“. Este util de precizat însă că imobilul pentru care s-a obţinut ieri certificatul de urbanism ar putea creşte chiar până la cinci etaje, şi asta pentru că, în luna martie, Gafar Seren a propus printr-un Plan Urbanistic Zonal creşterea până la cinci etaje a clinicii.

Citeşte şi Vrea clădiri mai înalte: Schimbarea modificării. Gafar Seren adaptează PUZ-ul iniţiat de un partener de afaceri al fraţilor Mazăre (galerie foto)

Deşi acum demarează investiţii ambiţioase, nu demult, firma Euromaterna SA şi-a diminuat capitalul social! Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Euromaterna SA a stabilit, în ședința din data de 12 aprilie 2016, prin hotărârea nr. 1, diminuarea capitalului social cu 1.949.400 de lei, din 2.084.400 de lei. Astfel, firma are acum un capital social în valoare de 135.000 de lei. Potrivit deciziei, diminuarea capitalului social este dorința acționarilor și are ca scop restituirea către aceștia a unei cote-părți din aporturile pe care ei le-au adus în societate. Acţionari în firmă sunt trei renumiţi medici ginecologi constănţeni: Florian Danteș - 15%, Mugurel Dan Raica - 35% și Marius Ion Ruşa - 50%, aceştia fiind totodată şi administratorii firmei înfiinţate în 2006 şi având ca domeniu „activităţi de asistenţă spitalicească“.

Istoria Euromaterna SA

Societatea are sediul în municipiul Constanța, pe strada Ștefăniță Vodă nr. 32, și a fost înființată în anul 2006. Din acționariatul societății fac parte: Ion Marius Rușa, născut în luna ianuarie a anului 1966, în localitatea Tulcea, cu o cotă de participare la profit și pierderi de 50%, Florian Danteș, născut în aprilie 1962, în Constanța, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 15%, și Dan Mugurel Raica, născut în luna februarie a anului 1967, în Tulcea, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 35%.
 
Societatea are ca domeniu de activitate asistența spitalicească și „activități ale centrelor de recuperare psihică și de dezintoxicare, exclusiv spitale”, conform datelor de la Registrul Comerțului.
 
Numele lui Ion Marius Rușa, al lui Florian Danteș și al lui Dan Mugurel Raica mai apar şi în legătură cu firmele Euromaterna Group Investment SRL, în timp ce numele lui Dan Mugurel Raica a fost vehiculat şi alături de cel al firmelor Confident SRL, Asclepios Medicalhealth SRL, Asclepcios Imobiliare SRL, Asclepcios Cardio SRL și Andorra International SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii