Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

ro

24 Jan, 2019 00:00 5580 Marime text
Un bloc de cinci etaje va fi ridicat în locul clădirii istorice, demolată în luna august a anului trecut, situată pe bulevardul Ferdinand, colţ cu strada Mihai Viteazu, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa. Constănţenii din zonă o numeau „Casa cu iederă“.
 
Societatea Arna Com Serv SRL a obţinut, pe data de 22 ianuarie, două acte de urbanism de la Primăria Constanţa, în vederea ridicării unui imobil de 5 etaje, pe bulevardul Ferdinand 13 bis din municipiul Constanţa. Mai exact, este vorba despre certificatele de urbanism nr. 313 şi nr. 314 - „Construire locuinţe colective P+3-5e cu spaţiu comercial la nivelul parterului“.

Arna Com Serv SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2004, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Firma provine din schimbarea sediului din alt judeţ. Capitalul social subscris, de 440.000 de lei, integral vărsat, este compus din 4.400 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Aras Ali Riza şi Aras Nurgian, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 3 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 56.029 de lei. De asemenea în anul fiscal 2015, firma cu 3 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 50.142 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 2 salariaţi, cifră de afaceri de zero lei şi un profit de 3.841 de lei.
 
 
Reamintim că, pe 12 decembrie 2017, Aras Nurgian o obţinut autorizaţia de desfiinţare nr. 101, care viza un imobil de pe bulevardul Ferdinand. Actul emis de municipalitate constă în: „Desfiinţare imobil existent S+P+1E+terasă, cu respectare condiţionări aviz Direcţia Judeţeană de Cultură Constanţa“. Autorizaţia de desfiinţare face referire la imobilul situat pe bulevardul Ferdinand nr. 13.
 
De asemenea, Aras Nurgian a obţinut, pe data de 14 ianuarie 2017, două certificate de urbanism de la Primăria Constanţa, care vizează două investiţii imobiliare realizate în staţiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, în zona hotelului Apollo. Pentru cele două vile turistice cu parter şi şase-opt etaje, investitorul a solicitat modificarea faţadelor, recompartimentări interioare şi supraetajarea cu 20% a imobilului, cu un nivel din suprafaţa desfăşurată. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au impus însă unele condiţii: modificarea proiectului se poate realiza doar după intabularea construcţiei la stadiul fizic deja autorizat. Este vorba despre certificatele de urbanism nr. 342 şi nr. 343, care presupun: „Modificare AC nr. 1751/10.11.2016 pentru «Construire imobil P+6-8E vilă turistică, construire împrejmuire, organizare de şantier» prin modificare faţade, recompartimentări interioare şi supraetajare cu 20% imobil P+6-8e cu un nivel din suprafaţa desfăşurată conform Legii nr. 50/1991, numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării. Lucrările pentru modificarea faţadelor şi supraetajare se vor realiza cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind volumetria şi cu respectarea prevederilor documentaţiei PUZ (HCL 121/2013) privind retragerea ultimului nivel menţionată la înălţimea maximă admisibilă a clădirilor“ şi „Modificare AC nr. 1752/10.11.2016 pentru «Construire imobil P+6-8E vilă turistică, construire împrejmuire, organizare de şantier» prin modificare faţade, recompartimentări interioare şi supraetajare cu 20% imobil P+6-8E cu un nivel din suprafaţa desfăşurată conform Legii nr. 50/1991, numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării. Lucrările pentru modificarea faţadelor şi supraetajare se vor realiza cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind volumetria şi cu respectarea prevederilor documentaţiei PUZ (HCL 121/2013) privind retragerea ultimului nivel menţionată la înălţimea maximă admisibilă a clădirilor“.
 
 
Citeşte şi:
 
Va rămâne o amintire Casa cu iederă, de pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanţa, a fost demolată (galerie foto + video)
 
O clădire istorică, situată pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanţa, va fi demolată. Undă verde de la municipalitate (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii