Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotel din Jupiter, modernizat. Va avea un restaurant nou şi săli de conferinţe

ro

05 Mar, 2018 00:00 3990 Marime text
Hotelul Atlas din staţiunea Jupiter, deţinut de societatea Delta Aurora SA, va fi modernizat şi reamenajat. Delta Aurora SA a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Construire corp nou restaurant şi săli de conferinţă - subsol+parter+etaj1, construire corp bar - parter, lucrări de amenajare exterioară - lucrări de sistematizare verticală; amenajare teren de tip platforme, alei, trotuare, dalaje; construcţii dotări de agrement; remodelare acces pietonal şi auto; branşamente; realizare post trafo, generator; organizare de şantier; împrejmuire teren“.
 
Investiţia este realizată în staţiunea Jupiter, hotel Atlas, strada Brindisi nr. 4-6, lot 2. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, strada Unirii nr. 23, între orele 9.00 şi 13.00. Tot aici pot fi depuse şi eventualele observaţii şi sugestii.

Date din proiectul de modernizare

Precizăm că hotelul Atlas este situat în municipiul Mangalia, staţiunea Jupiter, strada Brindisi nr. 4. Zona studiată este situată în staţiunea Jupiter, în intravilanul municipiului Mangalia. Imobilul este proprietate a SC Delta Aurora SA, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 2999/15.07.2016, SPN Charcovschi. Terenul are suprafaţa de 6.513 mp, iar pe acesta se află o construcţie cu regim de înălţime D+P+8E+etaj tehnic (parţial).
 
Vecinătăţile hotelului sunt: la sud - proprietate a SC Olimpic SA; la nord - alee acces plajă; la est - plajă; la vest - strada Brindisi. Pe teren se află un imobil - structură de primire turistică cu funcţiunea de cazare tip hotel, cu 223 de camere şi spaţii tehnice aferente. Imobilul a fost construit în anul 1968 şi este compus dintr-un corp de clădire de formă regulată şi un hol de legătură parter (Sc=172 mp), având recepţia comună cu hotelul Olimpic.
 
În prezent, accesul principal pietonal şi carosabil se realizează din strada Brindisi. Clădirea existentă are două accesuri, unul prin spaţiul de recepţie comun cu hotel Olimpic, iar celălalt direct către exterior, în incinta proprietăţii, dispus pe latura nordică. 

Ce lucrări vor fi executate 

Investiţia de modernizare şi extindere a hotelului Atlas vizează în special creşterea calităţii arhitectural-ambientale şi funcţionale a clădirii prin extinderea construcţiei existente cu un corp de clădire desfăşurat pe un nivel - parter, cu funcţiunea de recepţie, cu o suprafaţă construită de 455 mp. În vederea extinderii construcţiei cu corp recepţie, se propune desfiinţarea holului existent de legătură cu recepţia hotelului Olimpic.
 
De asemenea, se propune ca golul de uşă actual să fie desfiinţat şi zidit, prevăzut pentru accesul în recepţia hotelului Olimpic. Cele doua recepţii nu vor comunica funcţional şi se vor considera compartimente separate de incendiu. Tot la nivelul demisolului corpului existent, sunt propuse extinderi ale construcţiei actuale: pe latura nordică se propune extinderea cu un spaţiu dedicat sortării şi evacuării lenjeriei murdare, în suprafaţa construită de 15 mp; pe latura sudică se propune extinderea în suprafaţă construită de 25 mp, în vederea obţinerii unui spaţiu unitar interior, dedicat locului de joacă pentru copii.
 
În prezent, clăirea este deservită de trei lifturi, care merg până la nivelul parterului. Se vor înlocui lifturile actuale şi vor fi prevăzute caracteristici tehnice şi constructive, astfel încât să existe o staţie pentru acestea la nivelul demisolului. Mai mult, se va realiza reabilitarea funcţională şi utilitară a corpului de cazare existent, pentru mărirea gradului de confort turistic şi în vederea obţinerii clasificării de patru stele.
 
Printre amenajările exterioare se numără construcţia şi amenajarea piscinei exterioare (adulţi şi copii). Cele două piscine se vor integra în zona de terasă exterioară. De asemenea, sunt prevăzute un bar exterior, grupuri sanitare, loc de joacă pentru copii, lucrări de sistematizare verticală şi amenajări exterioare de tip platforme, alei şi trotuare; lucrări de construcţie şi amenajare exterior, dotări de agrement conform structurii şi funcţiunii propuse; modificarea parţială a accesului în incintă în vederea asigurării unui acces propriu; amenajare parcaj propriu în incintă; realizare împrejmuire proprietate.

Despre SC Delta Aurora SA

Firma înmatriculată în anul 1995 are sediul social în localitatea Jupiter, municipiul Mangalia, hotel Delta. Capitalul social subscris, de 521.492,5 lei, integral vărsat, este compus din 208.597 de acţiuni. Firma este controlată de Ciprian Constantinescu, născut pe 11.07.1961, în Constanţa, cu 63,142% din capitalul social, şi Olimpia Alupoaei, născută pe 7.07.1950, în Ciulniţa, Ialomiţa, cu 36,858% din capitalul social.
 
Administratorul societăţii, care se ocupă de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“, este Ciprian Constantinescu. Cenzorii societăţii sunt Ciprian Burlacu, Mihaela Spătărelu şi Eugenia Burlacu. Compania are următoarele puncte de lucru: Jupiter, strada Brindisi nr. 10; Jupiter, strada Brindisi nr. 4, Complex Hotelier Atlas; Jupiter, Jupiter, hotel Delta; Jupiter, plaja Jupiter; Jupiter, zona hotel Opal, Baby Land (parc agrement pentru copii; Cap Aurora, Complex Hotelier California; Cap Aurora, sectorul de plajă Cap Aurora I, subsector 1.
 
În anul fiscal 2014, firma cu 70 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.334.544 de lei şi un profit de 176.596 de lei. În anul fiscal 2015, compania a avut 76 de salariaţi, o cifră de afaceri de 8.533.380 de lei şi un profit de 1.341.309 lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 78 de salariaţi, cifră de afaceri de 9.045.861 de lei şi un profit de 942.695 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii