Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica Sorinei Moscu, Georgiana Andreea Şerban, liber la modificarea apartamentelor de vacanţă din zona Campus (rechizitoriu)

ro

02 Jul, 2016 00:00 6314 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a eliberat, la data de 30 iunie, pe numele Georgianei Andreea Șerban, autorizaţie de construire pentru modificarea proiectului autorizat cu AC 1297/2012, ce prevede „Construire imobil S+P+2E+terasă circulabilă - apartamente de vacanţă”. Solicitantul intenţionează, într-un an, să transforme subsolul în demisol, să reconfigureze accesele în clădire, să realizeze recompartimentări interioare, să refaţadizeze prin reconfigurarea golurilor ferestre şi să închidă spaţiul destinat curţii interioare la nivelul planşeului peste demisol. Adresa exactă a imobilului nu este specificată nici în autorizaţia de acum, nici în actul emis în 2012, dar se ştie că este vorba despre zona Campus, pe malul lacului Siutghiol, acolo unde Georgiana Andreea Șerban a mai dobândit terenuri, în urma unor schimburi.
 
În zona Campus, pe malul lacului Siutghiol, se remarcă, în ultimii ani, o creştere a investiţiilor imobiliare. Datorită amplasării favorabile, tot mai mulţi afacerişti imobiliari manifestă interes pentru această zonă. Aceştia găsesc atractiv un cartier cu imobile îndepărtate de agitaţia citadină şi cu vedere spre lacul Siutghiol.

Cum a ajuns terenul în posesia Georgianei Andreea Şerban 

La ultima şedinţa de Consiliu Local, înainte de alegerile din 2008, primarul de atunci al Constanţei, Radu Mazăre, a dispus acordarea în compensare Georgianei Andreea Şerban a terenului situat în Constanţa, lotul 5, zona Campus - CERONAV, cu o suprafaţă de 1.234,25 mp, şi a unui teren situat pe malul lacului Siutghiol, în suprafaţă de 1.337 mp. SC Cadastru Consulting SRL a fost societatea care a evaluat valoarea terenurilor şi a stabilit un preţ de 802.262,5 euro. Suprafaţa de pământ disputată a ajuns însă în posesia Georgianei Andreea Şerban, după ce l-a cumpărat, prin contractul de vânzare-cumpărare 3365, din 26 iunie 2007, de la Marius şi Carmen Puşcaşi. Cei doi au primit pământul în baza articolului 2 al Dispoziţiei 3414, din 2004, emisă în baza Legii 10 din 200. Dispoziţia respectivă este parte din Dosarul Retrocedărilor, în care mama Andreei Georgiana Şerban, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, figurează alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi de alte zeci de persoane.
 
Potrivit documentelor puse la dispoziţia consilierilor locali la acea dată, „terenul a fost predat prin procesul-verbal 6699, din 2004, şi primeşte număr cadastral 21220, intabulat sub nr. 65592, din 2007. Ulterior, terenul face obiectul contractului de vânzare-cumpărare 3365, din 26 iunie 2007, către Georgiana Andreea Şerban“. Totodată, de remarcat este faptul că Marius Puşcaşi este directorul hotelului Flora din Mamaia, care funcţionează pe societatea Xenoti SRL, deţinută de Sorin Strutinsky, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi răposatul Mihail Cârciog. 
 
Amintim că Georgiana Andreea Şerban administrează societatea Clubo Galactic SRL, cea care administrează SC Aqualand SA, şi firmele Galactica House SRL şi Contest SRL.
 
Potrivit Registrului Comerţului, numele Georgianei Andreea Şerban se regăseşte în alte cinci societăţi: SC Alremi SRL, SC Aqualand SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Millenium Global Development SA, SC Mosqmad SRL.
 
 
Georgiana Andreea Şerban este fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu. Cea din urmă este judecată alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. În cauză, fostul edil-şef este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor. Mai departe, tot în prezenta cauză, SC Mehmetoglu SRL este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor, iar SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, de spălare a banilor.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Citeşte şi

Un pas mai aproape: Georgiana Andreea Şerban, de la Aqua Magic la investiţii imobiliare pe malul lacului Siutghiol

Modificări la apartamentele de vacanţă: Fiica Sorinei Moscu, dezvoltator imobiliar în zona Campus, pe malul lacului Siutghiol

Moştenitorii: După fiică, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu îi face cunoştinţă mezinului cu lumea afacerilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii