Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi notari publici „deschid“ 2016 în materie de investiţii imobiliare Un bloc de şase etaje şi altul de trei ar putea fi construite în zona City Mall (galerie foto)

ro

23 Dec, 2015 00:00 3100 Marime text


Intenţia notarilor publici Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastase, cărora li se alătură Monica Manu, de a construi două noi blocuri pe spaţiu verde în Constanţa reprezintă motivul pentru care constănţenii sunt aşteptaţi la prima dezbatere publică de Plan Urbanistic Zonal pe anul 2016. Astfel, pe 8 ianuarie, de la ora 10.00, constănţenii interesaţi de soarta spaţiilor verzi din zona Soveja sunt invitaţi la sala de şedinţe din cadrul Primăriei Constanţa pentru a studia planurile iniţiatorilor şi a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la intenţiile investitorilor.
 
Încă două spaţii, dintre care unul este spaţiu verde, ar putea fi sacrificate pentru construcţia unui imobil cu şase etaje şi a altuia cu trei etaje. Primul va fi situat în zona blocurilor X1-V1, iar cel de-al doilea va fi amplasat pe strada Soveja nr. 19A.
 
În perioada 22 decembrie - 16 ianuarie, publicul interesat este invitat să transmită observaţii şi propuneri cu privire la documentele disponibile la sediul municipalităţii.
 
La începutul lunii decembrie, pe spaţiul verde dintre blocuri, aproape de locul unde a rămas ca moştenire din vremea comunismului o bară de bătut covoare, a apărut o pancartă ce înştiinţează locuitorii din apropiere despre intenţia de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal. Iniţiatorii PUZ-ului, delimitat de straja Soveja (N), aleile Cameliei şi Brânduşelor, strada Mioriţei (S), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (V), aleile Magnoliei, Voinicului şi strada Primăverii (E), vor să studieze zona pentru a stabili reglementări noi cu privire la regimul de construire, diversificarea funcţiunilor din zonă, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor.
 
Cei interesaţi, iniţiatorii PUZ-ului, sunt doi notari publici din Constanţa, Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastase, şi Monica Manu, iar elaboratorul PUZ-ului este firma Usonia SRL.
 
În apropiere de staţia autobuzului 102, imediat după intersecţia cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, notarii publici Eugen George şi Agnes Alina Anastase intenţionează să ridice un imobil cu regim de înălţime Demisol-Parter+6 etaje, imobil cu funcţiuni mixte - locuire, servicii, comerţ şi alimentaţie publică. Procentul de Ocupare a Teritoriului propus este de 70%, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului, de 4%. Astfel, Zona de reglementare ZRE2 se transformă în Zona de reglementare ZRL4.
 
Pentru cel de-al doilea imobil, tot pe strada Soveja, dar mai aproape de sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Primăverii, la numărul 19A, studiat prin acelaşi PUZ, celălalt iniţiator, Monica Manu, propune construirea unui imobil cu regim de înălţime D+P+3 etaje, imobil cu funcţiuni mixte - locuire, servicii, comerţ şi alimentaţie publică. Astfel, Zona de reglementare ZRL2a se transformă în Zona de reglementare ZRM1 - zonă mixtă. POT propus este de 75%, iar CUT - 2,86.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii