Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentația pentru locuințele ANL din cartierul Palazu Mare a ajuns pe masa inspectorilor de la APM Constanța

ro

09 Feb, 2021 00:00 2261 Marime text
  • Primăria Constanța a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația pentru proiectul edificării de locuințe ANL, în cartierul Palazu Mare
  • Este vorba despre 88 de unități locative iar terenul pe care se va face investiția este situat în intravilanul municipiului Constanța
  • Valoarea totală a obiectivului de investiții cu TVA este de aproximativ 30 de milioane de lei
  • Încă din luna mai a anului 2020, Primăria Constanța a făcut pași pentru reluarea proiectului abandonat în 2004
  • În 2017, reprezentanţii ANL au transmis Primăriei Constanţa că este nevoie de actualizarea hotărârii Consiliului Local prin care se transmite către ANL terenul în cauză
  • În 2019, CLM a reactualizat HCL nr. 241/2017 ce vizează actualizarea HCL nr. 629/2002 privind transmiterea în folosinţă gratuită a terenului, pe durata executării lucrărilor, către ANL


Primăria Constanța a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația pentru proiectul edificării de locuințe ANL, în cartierul Palazu Mare.
Într-o primă etapă este vorba despre 88 de unități locative. Terenul pe care se va face investiția are o suprafață de 5287 mp (acte) și 5722mp (măsurători cadastrale) și este situat în intravilanul municipiului Constanța.
Valoarea totală a obiectivului de investiții cu TVA este de aproximativ 30 de milioane de lei.
Încă din luna mai a anului 2020, Primăria Constanța a făcut pași pentru reluarea proiectului abandonat în 2004.

În anii anteriori au fost demarate, de către ANL, lucrările pentru edificarea a 5 tronsoane de locuințe pentru tineri în vederea închirierii, în zona Palazu Mare, lucrări ramase nefinalizate din anul 2004 la stadiu de fundație, în diferite faze de execuție, pentru 4 din cele 5 tronsoane prevăzute în proiect.
În cadrul proiectului, corelat cu execuția blocurilor de locuințe, în regim de închiriere, municipalitatea are sarcina realizării tuturor lucrărilor tehnico-edilitare și a dotărilor urbane care vor asigura funcționalitatea locuinţelor

Tot în 2020, Primăria municipiului Constanța a organizat și o consultare de piață în vederea achiziționării serviciului de proiectare Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Lucrări tehnico-edilitare aferente blocuri ANL pentru tineri în vederea închirierii, Palazu Mare, etapa I”.

Lucrările de viabilizare a terenului care fac obiectul studiului de fezabilitate cuprind: Sistematizare pe vertical; Parcări, trotuare, căi de acces şi alei pietonale ; Spații verzi; Loc de joacă; Platformă gospodărească ; Iluminat public; Telefonie/internet și Canalizare pluvial.
Vă reamintim, în 2019, consilierii locali municipali din mandatul precedent au reactualizat HCL nr. 241/2017 ce vizează actualizarea HCL nr. 629/2002 privind transmiterea în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a terenului în suprafaţă de 5.288 mp situat în zona Palazu Mare - ANL , în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.

Totodată, în vara anului 2017, consilierii locali au votat favorabil un proiect de hotărâre prin care transmit în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, un teren în suprafaţă de 5.288 mp către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Tot în 2017, reprezentanţii ANL au transmis Primăriei Constanţa că este nevoie de actualizarea hotărârii Consiliului Local prin care se transmite către ANL terenul în cauză. Pe lângă transmiterea dreptului de folosinţă gratuită pe perioada executării lucrărilor, consilierii locali au aprobat şi prevederea că toate costurile utilităţilor aferente construcţiilor şi încheierea contractelor de execuţie a lucrărilor cu societăţile care furnizează apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi vor fi asigurate din bugetul local. La momentul amendării HCLM, Primăria Constanţa preciza că intenţionează să continue şi să finalizeze obiectivul de investiţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în zona Palazu Mare.


Citește și:

Primăria Constanța reia un proiect abandonat în 2004. Este vizat un ansamblu de locuințe pentru tineri din Palazu Mare

Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii