Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la gravide, la pacienţi oncologici Ruşa, Danteş şi Raica, asociaţi în SC Euromaterna, deschid un nou spital în Constanţa

ro

15 Jul, 2016 00:00 6442 Marime text

 
După ce a făcut mai multe demersuri pentru obţinerea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire necesare supraetajării spitalului de ginecologie şi obstetrică, dar şi a extinderii acestuia cu un corp administrativ, iată că societatea Euromaterna SA a anunţat intenţiile de a construi o nouă unitate sanitară, care se va ocupa tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice.
 
În acest sens, Euromaterna SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P-P+3E - unitate medicală, împrejmuire teren, siglă semnalizare, organizare de şantier“. Investiţia va fi realizată pe strada Ştefăniţă Vodă nr. 30. 
 
Potrivit memoriului proiectului, pe terenul în suprafaţă de 1.471 mp va fi edificată o clădire cu funcţiunea de servicii medicale, dotată conform standardelor europene, în vederea tratării pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa şi din vecinătăţi. Terenul este proprietate a societăţii Euromaterna SA, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 349/11.07.2012 şi extrasului de Carte Funciară nr. 233605/3.02.2016. Conform Certificatului de Urbanism nr. 1549/28.04.2016, emis de Primăria Constanţa, folosirea actuală a terenului este de teren liber. Viitoarea unitate sanitară va avea următoarele vecinătăţi: nord-vest - Euromaterna SA, sud - locuinţe colective P+10, sud-vest - strada Ştefăniţă Vodă.
 
Prin proiect se propune realizarea unei construcţii compuse din două corpuri: un corp cu regim de înălţime P+3 etaje şi un corp de clădire cu regim de înălţime parter. Construcţia propusă va fi astfel configurată încât să aibă instalate în cadrul corpului de clădire parter două echipamente de radioterapie, respectiv accelerator de particule şi funcţiunile necesare bunei practici medicale. Construcţia şi utilizarea ei se vor supune analizei Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în vederea obţinerii avizelor necesare de specialitate.

Despre Euromaterna SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ştefăniţă Vodă nr. 32, Euromaterna SA a fost înfiinţată în anul 2006. Capitalul social subscris, de 135.000 de lei, integral vărsat, este compus din 13.500 de acţiuni. Societatea este controlată de Ion-Marius Ruşa, fondator, născut pe  30.01.1966, în Tulcea, cu 50% din capitalul social, Florian Danteş, fondator, născut pe  8.04.1962, în Constanţa, cu 15% din capitalul social, şi Dan Mugurel Raica, fondator, născut pe 28.02.1967, în Tulcea, cu 35% din capitalul social. Cei trei asociaţi sunt şi administratorii societăţii, care desfăşoară „activităţi de asistenţă spitalicească şi activităţi ale centrelor de recuperare psihică şi de dezintoxicare, exclusiv spitale”. În anul 2015, societatea cu 103 salariaţi a declarat o cifră de afaceri netă de 18.031.986 de lei şi un profit net de 1.299.456 de lei.
 
Numele lui Ion Marius Rușa, al lui Florian Danteș și al lui Dan Mugurel Raica mai apar şi în legătură cu firmele Euromaterna Group Investment SRL, în timp ce numele lui Dan Mugurel Raica a fost vehiculat şi alături de cel al firmelor Confident SRL, Asclepios Medicalhealth SRL, Asclepcios Imobiliare SRL, Asclepcios Cardio SRL și Andorra International SRL. 

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii