Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta Baza Nautică a Universității Maritime Constanța după extindere. Date din proiect

ro

27 Sep, 2018 00:00 3042 Marime text
Universitatea Maritimă din Constanța continuă demersurile privind extinderea Bazei Nautice. În acest sens, UMC, prin rectorul prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru proiectul „Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară corp B - Baza Nautică“.
 
Proiectul cu finanțare europeană are în vedere baza nautică  de la UMC,  care este și cel mai vechi corp al instituției, acesta fiind construit în anii 90 și având nevoie de o remodernizare considerabilă.
 
Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, rectorul Universității Maritime din Constanța a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța următoarele: „Pe baza unei finanțări a unui proiect european, corpul B se dorește să fie și el supraînălțat cu un imobil care va avea trei niveluri. Aceste trei niveluri vor fi exclusiv alocate spațiilor de învățământ care înseamnă săli de curs, de seminarii și spații pentru simulatoare. Corpul va fi unul autoportant, adică va avea piloni. Nu se sprijină pe corpul B. Va avea piloni băgați în pământ și pilonii vor sprijini întreaga construcție“.
 
În acest context, în solicitarea acordului de mediu pentru  proiectul „Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară corp B - Baza Nautică“, se precizează că urmează să fie extinsă suprafața infrastructurii educaționale a universității cu 2086 mp, prin suplimentarea cu două etaje a corpului b - baza nautică (sediu lac Mamaia).
 
Suprafața construită va avea 1.043 mp, iar suprafața desfășurată, 3.255 mp. Aceasta constă în construcția și dotarea a șase săli cu capacitatea de 712 locuri, patru săli de seminar cu câte 60 de locuri fiecare, construcția și dotarea a trei săli de catedră și a trei laboratoare, cât și a două amfiteatre, unul cu o capacitate de 340 de locuri și celălalt cu 121 de locuri.
 
Lucrările propuse prin proiect sunt extinderea pe verticală a clădirii, lucrări de creștere a eficienței energetice, izolarea termică a fațadei și a pereților exterior, izolarea termică la intradosul planșeului de sol și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel. Se vor mai realiza lucrări și la sistemul de încălzire și furnizare a apei calde, instalări a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, lucrări de realizare a instalației de iluminat.
 
În ceea ce privește lucrările de amenajare interioară, se vor realiza instalații în conformitate cu normele specifice aplicabile, montarea unei pardoseli din covor PVC în amfiteatre, tâmplărie interioară, pereții vor fi zugrăviți. Pentru persoanele cu dizabilități, UMC va amenaja grupuri sanitare, o rampă cu pantă maximă de 8%, locuri de parcare amenajate în imediata apropiere a clădirii, amenajarea amfiteatrelor din structură metalică și refacerea spațiilor verzi. Valoarea totală a proiectului este de 5,4 milioane de euro.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta proiectul depus la APM Constanța de UMC.
 
Citește și:
Proiect cu finanțare europeană, implementat de Universitatea Maritimă din Constanța. Detalii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii