Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

ro

06 May, 2020 00:00 2645 Marime text

150 de persoane au participat la ultramaratonul Autism 24 de ore Marea Neagră, iar, pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu s-a desfășurat pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19.





Psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Autism 24h Marea Neagră, a tras concluziile referitor la întrecere, subliniind reușita acesteia. „Autism24_MAI 2020 este o ediție unicat. Un moment de colecție din viața noastră, a tuturor celor ce am fost implicați. Următoarea ediție se va desfășura pe plaja din Stațiunea Mamaia cu toate ingredientele specifice: nisip, briza mării și răsăritul soarelui. La recent încheiata întrecere, 150 de alergători au avut un curaj greu de explicat și s-au înscris într-o provocare ce cu siguranță trezește mulți fiori pe șira spinării. Minim 100 km în 24 de ore. Fiecare participant a transmis acolo în comunitatea în care trăiește o speranță de recâștigare a libertății. Felicitări, dl. Zoltan Kiss pentru cei 231.12 km parcurși în scaunul rulant. Un efort ce-i inspiră pe toți ceilalți 149 de participanți. A fost un eveniment caritabil și am evitat să fac clasamente, deoarece toti cei implicați, indiferent de distanța alergată, și-au depășit limitele fizice și psihice. Rezultatele sunt doar pentru statistică“, a punctat Adrian Gemănaru.
 

„Fără voi, toată această poveste nu ar fi fost posibilă!“

Evenimentul a avut scop caritabil și a urmărit strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. „Mulțumesc că ați ales să fiți alături de cele 4 proiecte, fără voi toată această poveste nu ar fi fost posibilă. Ați fost alături de alergători, iar donațiile voastre mi-au demonstrat că nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“, li s-a adresat Adrian Gemănaru donatorilor.
 

Link-ul de donație va fi deschis până pe 10 mai

Despre platforma online, organizatorul Autism 24h Marea Neagră a precizat că, în perioada următoare, va demara incepe acest proiect complex, din care nu vor lipsi psihologi, specialiști IT, filmare și editare video, specialiști în diferite terapii complementare, etc. „Întreaga platformă va fi oferită cu titlu gratuit celor interesați și consider că va reprezenta una dintre cele mai importante resurse practice oferite familiilor ce au copii cu nevoi speciale. Link-ul de donație va fi deschis până pe 10 mai 2020“, a menționat Adrian Gemănaru.
 

Ultramaratonul Autism 48 de ore Marea Neagră?

În viitor, un alt proiect ar putea prinde contur, un eveniment similar, dar care să dureze nu 24 de ore, ca acum, ci 48 de ore! „Niciodată să nu spui niciodată. Vă mulțumesc tuturor că ați acceptat să fiți alături de mine!“, a mai spus Adrian Gemănaru.

Sursa foto: Facebook (Adrian Gemănaru)
 

Citește și:

Podiumul ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“ a fost ocupat numai de alergătoare (galerie foto)

Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii