Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce verdict a dat Comisia tehnică de urbanism a Primăriei Constanţa investitorului Cristian Muşu. Este vizat un imobil (document)

ro

13 Feb, 2017 00:00 3566 Marime text
Pe data de 6 februarie s-a întrunit Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa. Pe ordinea de zi s-a aflat şi solicitarea avizării PUZ-ului pentru zona delimitată de strada B.P. Hasdeu, strada Ion Alexandrescu, strada Şerban Vodă şi strada Ştefăniţă Vodă. Iniţiatorul PUZ-ului este Cristian Muşu. În zona respectivă se doreşte edificarea unui bloc P+3 etaje.
 
Ca urmare a cererii adresate de Cristian Muşu, se emite Avizul nr. 170882 din 10.02.2017 pentru Planul Urbanistic Zonal ce vizează modificarea reglementărilor urbanistice, generat de imobilul situat în strada B.P. Hasdeu nr. 89. Teritoriul studiat a fost reglementat prin PUZ-ul aprobat prin HCL nr. 34/2010. Utilizările admise sunt locuinţe individuale şi funcţiuni complementare locuirii, parcare/garare, comerţ cu amănuntul, depozitare produse fără nocivitate, birouri în limita a maximum 25% din AC. Printre utilizările interzise se numără: activităţi productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat, benzinării, spălătorii auto, depozitare en-gros, depozite fier vechi, depozitare materiale refolosibile.
 
Zona studiată reprezintă o singură zonă de reglementare - ZR1. Utilizări permise pentru această zonă sunt: locuinţe individuale cu maximum P+2 niveluri în regim de construire înşiruit, cuplat sau izolat; locuinţe colective mici şi medii cu maximum P+3 niveluri în regim de construire izolat, cuplat sau înşiruit; funcţiuni complementare locuirii (parcare/garare, comerţ cu amănuntul, depozitare produse fără nocivitate, birouri pentru exercitarea de profesiuni liberale), servicii (mici ateliere de croitorie, cizmărie, ceasornicărie, frizerie, curăţătorie, cosmetică, farmacie, after school, săli de întreţinere sau fitness) în limita a maximum 25% din aria construită. De asemenea, se admite mansardarea clădirilor, cu luarea în calculul Coeficientului de Utilizare a Terenului, a unei suprafeţe desfăşurate pentru nivelul mansardei de maximum 80% din aria ultimului nivel; se admit unităţi de depozitare cu suprafaţa de maximum 30 mp; funcţiunile complementare locuirii sunt admise cu condiţia că acestea să nu prejudicieze funcţiunea principală, de locuire. La stabilirea alinierii construcţiilor faţă de terenurile aparţinând domeniului public, se vor respecta prevederile legale în vigoare şi propunerile de dezvoltare din PUGMC: clădirile se vor retrage faţă de aliniament cu o distanţă de minimum 5,0 metri. Clădirile se pot dispune pe aliniament în vecinătatea intersecţiei străzii B.P. Hasdeu cu străzile Şerban Vodă şi Ştefăniţă Vodă.
 
În urma şedinţei Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din data de 6.02.2017, se avizează favorabil, cu condiţia completării planului de reglementări urbanistice cu cote, regim de înălţime, POT, CUT, iar RLU va elimina toate disfuncţiile din zona studiată prin detalierea, completarea şi modificarea RLU prezentat, precum şi cu eliminarea din zona reglementată a terenurilor cu construcţii ilegale, conform Adresei Direcţiei Poliţiei Locale nr. 172330/20.01.2017, Planului Urbanistic Zonal şi Regulamentului Local de Urbanism aferent acestuia.
 
Avizul emis de Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa este valabil numai împreună cu planşa de reglementări anexată şi vizată spre neschimbare. Actul este un aviz tehnic şi poate fi folosit numai în scopul aprobării PUZ-ului. Prezentul aviz este valabil de la data emiterii sale pe toată durata de valabilitate a Certificatului de urbanism nr. 1431/20.04.2016, emis de Primăria municipiului Constanţa. 

Ce a solicitat Cristian Mușu 

Investitorul doreşte să ridice un bloc cu parter şi trei etaje pe strada B.P. Hasdeu nr. 89. PUZ-ul vizează o suprafaţă totală de 22.335 mp, iar zona care l-a generat are 929 mp. În prezent, pe lotul respectiv sunt locuinţe individuale, iar destinaţia terenului, stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate, poate fi de locuinţe individuale şi funcţiuni complementare, precum parcări, comerţ cu amănuntul, depozitare de produse fără nocivitate şi birouri, în limita a maximum 25% din autorizaţia de construire.
 
Pe teritoriul studiat se identifică trei zone funcţionale: ZR 1 - locuinţe şi funcţiuni complementare, situată între străzile B.P. Hasdeu, Şerban Vodă, Ion Alexandrescu şi Ştefaniţă Vodă, circulaţia pietonală - trotuarele aferente străzilor, circulaţia carosabilă - pe străzile menţionate, care delimitează ZR 1. Zona reglementată prin regulamentul de urbanism aferent prezentului PUZ este cea de locuinţe şi funcţiuni complementare - ZR 1, funcţiunea predominantă în teritoriu.
 
Cristian Muşu a fost asociat în firma Confirmi SRL, care se ocupa de consultanţă pentru afaceri şi management. În prezent, societatea este în lichidare. Numele său mai apare în Mamaia Holliday SA, de asemenea în lichidare.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta rezoluţia Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa privind solicitarea lui Cristian Muşu.

Citeşte şi:

A solicitat modificarea PUZ-ului. Blocul de trei etaje al lui Cristian Muşu, la mâna constănţenilor

Constănţeanul Cristian Muşu vrea un bloc pe strada B.P. Hasdeu. În ce stadiu se află (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii