Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Stila Goșu dorește elaborarea unui PUZ pentru un imobil pe strada Alexandru cel Bun din Constanța

ro

24 Feb, 2021 00:00 4047 Marime text
  • Stila Goșu dorește elaborarea unui PUZ pentru terenul pe care îl are pe strada Alexandru cel Bun, din Constanța
  • Primăria a emis certificatul de urbanism pentru elaborarea PUZ
  • În ianuarie, Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție pe strada Lahovari, a fost respins de Comisia de Urbanism
  • Pe Lahovari, beneficiar era tot Stila Goșu

În ianuarie, Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție pe strada Lahovari, a fost respins de Comisia de Urbanism a Consiliul Local Constanța. Beneficiarul era nimeni altul decât omul de afaceri constănțean Stila Goșu. Iată că dorește să edifice o altă clădire pe strada Alexandru cel Bun din Constanța, în proximitatea bulevardului Mamaia.

Primăria Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism nr. 771 din data de 22 februarie 2021 pentru Stila Goșu, care dorește elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară pe strada Alexandru cel Bun nr. 3, județul Constanța. Documentul are o valabilitate de 24 de luni. Încă nu se cunosc detaliile legate de investiția imobiliară pe care o dorește afaceristul să o facă în zonă, însă ne amintim că în anul 2017, Stila Goșu obținea Certificatul de Urbanism nr. 912 din data de 18 aprilie 2017, pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia, strada Alexandru cel Bun și strada Bucovinei.

Terenul care a generat analiza are o suprafață de 615 mp, este liber de construcții. Conform documentației din 2017, destinația terenului stabilită prin planurile de urbanism și amenajare a teritoriului aprobate: ZRL4 – subzona locuințelor colective medii (P+3-4E) situate în ansambluri preponderent rezidențiale; pentru ansambluri existente, noile cerințe ale locuitorilor și disfuncționalitățile cauzate de nerespectarea proiectelor inițiale sau de unele modificări arbitrare ale cadrului construit și amenajat vor impune intervenții corective pentru care va fi necesar să se elaboreze PUZ-uri.
 

Respingerea de pe Lahovari

Comisia de Urbanism a CLM a respins în cadrul ședinței de 25 ianuarie Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară pe strada Lahovari din municipiu. Este vorba despre PUZ aferent terenului delimitat de Str. Ion Lahovari, Str. Flămânda, Al. Panselei și terenul identificat cu I.E. 211047.

Documentația urbanistică a fost elaborată în baza Certificatului de Urbanism nr. 1275/15.05.2017 emis de Primăria Municipiului Constanța și a Avizului de Oportunitate nr. 89115/ 20.07.2017.

Terenul ce a generat documentația, face parte din intravilanul Municipiului Constanța, situat în zona centrală a orașului, având în vecinătate Spitalul Județean Constanța, Parcul Tomis 2 și legătura facila cu arterele importante de circulație de la nivelul municipiului, Bd. Tomis la est, Bd. Mamaia la sud și Bd. Al. Lăpușneanu la vest față de zona studiată.

Prin PUZ se dorește o împărțire a zonei în: 3.936,91 mp (67%) în zonă mixtă locuințe individuale, colective, comerț, servicii, birouri și clinici medicale și 39,84 mp (0,67%) - locuințe individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție.

Amintim că în 2017, proprietarul terenului, Stila Goșu obținea de la Primăria Municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism nr. 86 pentru proiectul „Desfiinţare imobil Corp C1, suprafaţă 62 mp“, de pe strada Ion Lahovari (fostă Costache Burcă) nr. 152, şi Certificatul de urbanism nr. 87 pentru „Desfiinţare imobil Corp C1 - suprafaţă 53 mp şi Corp C2 - suprafaţă 18 mp“, de pe strada Ioan D. Chirescu (Dumitru Donciu) nr. 2A din Constanţa.
 

Investiția de pe Rapsodiei

Pe 10 octombrie 2014, Stila Goşu a obţinut de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism necesar construirii unui imobil destinat spaţiilor de locuinţă pe strada Rapsodiei nr. 18, iată că municipalitatea a emis şi autorizaţia de construire în sprijinul acestui obiectiv. Astfel, pe data de 6 august, a fost emisă Autorizaţia de Construire nr. 1354, cu obiectul „Modificare proiect în curs de execuţie «Construire imobil» prin «Supraetajare cu încă un nivel în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată a imobilului“. Beneficiarii autorizaţiei de construire sunt: Stila Goşu, Silviu Marin şi Camelia Marin.
 

Alte investiții

În anul 2020, Stila Goșu a obținut mai multe certificate de urbanism de la Primăria Constanța, atât pentru reparații și supraetajare imobil de pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, cât și pentru modificara investiției de pe strada Unirii. Totodată a cerut și supraetajarea imobilelor de pe strada Rapsodiei și Moldovei.
 

Despre Still Elite Investments SRL

Societatea a fost înființată în anul 2017 și are sediul pe strada Moldovei, din municipiul Constanța. Capitalul social este de 1.000 de lei, valoarea unei părți fiind de 10 lei. Asociat unic și administrator este Stila Goșu. Activitatea principală a firmei este „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Pentru anul 2019, societatea a avut o pierdere de 1.243 lei, cu o cifră de afaceri 0 și fără salariați.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii