Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Eurosantis SRL cere elaborarea unui PUZ pentru o investiție pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

ro

13 Apr, 2021 00:00 3296 Marime text
  • Eurosantis SRL a depus documentația la APM Constanța pentru investiția imobilară dorită pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Eurosantis SRL prin Marcu Mihail Constantin a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constnața documentația necesară pentru eliberarea avizului de mediu necesar pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Dorește să stabilească funcțiunile pentru o investiție ulterioară pe strada Ștefan cel Mare.

Documentația are ca obiect Planul urbanistic zonal și Regulamentul de urbanism pentru terenul cuprins între străzile Răscoala din 1907, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu și Cuza Vodă.

Planul urbanistic zonal, însoțit de Regulamentul Zonal de Urbanism aferent, cuprinde principiile de aplicare detaliate pentru teritoriul cuprins între cele patru străzi menționate, alcătuit din terenuri aflate în proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

Elaborarea acestora a fost declanșată de necesitatea de dezvoltare a parcelei din strada Ștefan cel Mare nr. 35, cu numărul cadastral 211842, aflat în proprietatea societății comerciale Eurosantis SRL, grevat de drept de ipotecă în favoarea Marfin BankRomânia SA (actual Vista Bank).

Obiectul lucrării constă în completarea funcțiunilor permise pentru parcela care agenerat P.U.Z. cu cea de locuire, precum și în aprofundarea și rezolvarea complexă a problemelor funcționale, tehnice și estetice în zona de studiu avută în vedere de avizul deoportunitate emis în acest scop.

Din punctul de vedere al tipului de activitate, terenurile din apropiere sunt terenuri destinate funcțiunilor și echipamentelor publice, locuirii și funcțiunilor complementare acestora, comerțului și serviciilor. Destinația posibilă pentru parcela ce a declanșat elaborarea P.U.Z. de față poate fi legata în continuare de locuire, birouri și/sauservicii, cu respectarea indicatorilor urbanistici propuși. Sunt funcțiuni specifice zonei centrale. Parterul clădirilor este destinat funcțiunilor comerciale pe străzile Ștefan cel Mare, Răscoalei și Mihai Viteazu. Celelate străzi au doar parțial parteruri cu funcțiuni publice. Pe strada Cuza vodă se găsesc și spații administrative, birouri, vis-a-vis. De asemenea clădirea de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Viteazu adăpostește sedii de firme, ateliere, birouri și servicii.

Amplasamentul obiectivului care a declanșat P.U.Z. este în zona centrală amunicipiului Constanța, pe artera comercială pietonală Ștefan cel Mare. În vecinatatea imediată se află Tomis Mall, Piața Unirii, Oficiul Poștal 1, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Parcul Teatrului, Parcul Primăriei.


Eurosantis SRL, în datele Registrului Comerțului

Societatea a fost înființată în anul 1992 și are sediul social pe bulevardul Al. Lăpușneanu din Constanța. Capitalul social este de 100.000 de lei. Asociați în firmă sunt Maria Dumitrache, cu o cotă parte de 40% și Ion Dumitrache, cu o cotă parte de 60%.

Filoftea Petre este administratorul firmei. „ Comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate” este activitatea principală a firmei, conform codului CAEN.

Firma are următoarele sedii secundare sau puncte de lucru: Complex Romanța, Restaurant Romanța, în localitatea Neptun, Complex Romanța, Hotel Romanța, în localitatea Neptun, Intrarea Baza Petrol, din municipiul Constnața, strada Ștefan cel Mare colt cu strada Ilarie Voronica, strad Ștefan cel Mare 35, sediu Birouri pe bulevardul Mamaia 160, Farmacia Dumifarm de pe strada Soveja, Terasa 6 din zona Cazino, stațiunea Mamaia, Terasa Veronica din Venus, municipiul Mangalia, Hotel Veronica din Venus, în zona Butoaie, din stațiunea Mamia – comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, farmacie zona Cazino, din Mamaia, în comuna Melinești, județul Dolj – Cultura vegetală, creșterea de animale, servicii agricole, farmacie pe bulevardul Tomis nr. 147, Hotel – Restaurant – Bar Complex Florentina, de pe strada I.C. Brătianu din municipiul Constanța, comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice pe bulevardul Tomis nr. 145, comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice pe strada Cișmelei 16, comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice pe strada Ștefan cel Mare nr. 49, punct de lucru în Murfatlar, pe strada Minerului pentru întreținera și repararea autovehiculelor, restaurant la Novaci, stațiunea Rînca, județul Gorj, , comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice pe strada Prelungirea Liliacului nr 2, punct de lucru pe strada Câmpia Islaz din Craiova, punct de lucru pe aleea Daliei din Constanța, punct de lucru pe bulevardul 1 Mai din Constanța, punct de lucru pe strada Vârful cu Dor nr. 6.

Pentru anul 2018, firma a raportat 96 de salariați, la o cifră de afaceri de 25.924.376 lei, cu un profit de 1.930.335 lei. În anul 2019, firma a raportat 89 de salariați, la o cifră de afaceri de 28.412.007 lei, cu un profit de 264.750 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii